ANNONSE
Annonse

Julestemningen er rett rundt hjørnet

Røa Dynamite Girls daglig leder Tom Inge Egedahl er høyt og lavt, denne gangen i toppen av det som lørdag igjen blir Røa kirkes juletre, som skal tennes etter fakkeltoget på Røa. Foto: Fredrik Eckhoff

Har du tips til saken? Send tips!

Julemarkedene har allerede startet, og flere skal det bli! Julegranene er også i ferd med å tennes, så snart kan vi igjen si at førjulstiden er i gang.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2016 kl 11:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: Selv om noen har tjuvstartet med julemarkeder allerede, er det denne helgen vi virkelig kan kjenne at førjulsstemningen slår innover oss.

Kranfører Thea Vagle hjelper Tom Inge Egedahl til topps for å fikse stjernen på juletreet.

Tradisjonsrikt fakkeltog på Røa

På Røa er det for eksempel lang tradisjon for å gå i fakkeltog fra torget i retning Røa kirke for å tenne det store juletreet utenfor kirken, og gå rundt treet sammen og synge julesanger. Det skjer lørdag 26. november klokken 16.

Men allerede fra klokken 12 kan man ta en tur med hest og kjerre fra torget, og nissen serverer julegrøt på Røa Senter fra klokken 12.

Klokken 15 spiller nisseorkesteret til Voksen skole, og så spiller Sørkedalen Brass, mens det selges vafler og fakler.

Utrolig middelaldermarked

Julemarkedet på Rudof Steinerskolen i Oslo er stort, kan vi lese på skolens nettsider, og det her de helt rett i.

«Vi har utallige boder og moro for barn i alle aldre. Her kan du handle alle julegaver, all julemat og julepynt på et sted. Her får du gavene du ikke finner andre steder. Og selvfølgelig leker for barna,» skriver skolen, og vi snakker Middelaldermark, englebane, middelalderkarusell, middelalderturnering med sverd og skjold, pil og buekonkurranse og mye annen moro.

" target="_blank">Julemarkedet på Steinerskolen på Hovseter er lørdag 26. nov (11:00-17:00) og søndag 27. nov (12:00-16:00) 2016. Adressen er Flyveien 2 på Hovseter. Les mer om markedet her.

Julekonserter

Våre flotte kirker er i tiden frem mot jul stedet for en rekke julekonserter, noe man finner mer om på kirken.no.
Et eksempel på en lokal artist som inviterer til konsert, er Ola Asdahl Rokkones, en av våre mest allsidige og dyktige saxofonister. Han er vokst opp i Ris menighet. Han og organisten i Ris kirke, Terje Baugerød, er invitert til å holde konsert i regi av Den internasjonale julefestivalen i Moskva i januar 2017. Konsertprogrammet består hovedsakelig av norsk julemusikk. Dette konsertprogrammet vil de spille denne kvelden i Ris kirke: Lørdag 3. desember klokken 18. Billetter kan forhåndsbestilles ved å sende en epost til billetter@terjeb.no med navn, adresse, mobilnr og antall billetter som bestilles. Kr 200.

Ullern-marked

Den samme helgen er det " target="_blank">julemarked i Ullern menighet.

«Lørdag og søndag rundt første søndag i advent er du velkommen på menighetshuset til årets julemarked. Her kan du kjøpe blant annet julebakst og håndarbeider. Benytt anledningen til å kjøpe noen julegaver eller forenkle julestrida med hjemmelagd julebakst. Vi prøver også å få i stand en avdeling for kjøp av pene, brukte barneklær. Det blir lotteri og auksjon,» skriver menigheten på sin nettside.

Åpningstidene for Ullern menighets julemarked: lørdag kl 11-16 og søndag kl 12-16.

Tradisjonsrikt i kunstnermiljøet på Vækerø

En annen hyggelig tradisjon er juleutstillingen på Vækerøstuene. Det er kunsthåndtverk og keramikkutsalg i kunstnermiljøet på Vækerøstuene fra 1700-tallet, med både gløgg og pepperkaker i år også.
Åpningstidene er lørdag og søndag kl 12-16. (Se mer om denne utstillingen på skjerivest-siden vår!)

Tidlig ute på CC Vest

På det største kjøpesenteret i vårt område, CC Vest, tjuvstarter de litt, antakelig for å få litt ekstra trøkk i shoppinghumøret allerede i god tid før helgen. Julegranen tennes nemlig allerede torsdag 24. november klokken 17.

Herlige Bogstad gård feirer også jul

Bogstad Gård omfavner julen, og det kan du oppleve søndag 27. november. Foto: Svein Brimi

På Bogstad gård kan du komme i " target="_blank">god, gammeldags julestemning søndag 27. november. Hovedbygningen er pyntet til jul i alle stuer, og det blir blant annet grøtservering og juleverksted for barn på låven. Hester med dombjeller er et must, og det blir historisk dans og tradisjonsrikt julemarked på gårdsplassen, blant annet!

Dette skjer søndag 27. november klokken 11-16. Kr 70,- for voksen og 30,- for barn.

Fantatiske Folkemuseet

Vi pleier ikke å skrive stort om ting som skjer utenfor våre to bydeler, Ullern og Vestre Aker, men vi gjør et unntak for det fantastiske julemarkedet på Folkemuseet, som tradisjonen tro finner sted to helger i desember. Da snakker vi altså helgene 3. og og 10. og 11. desember.

Flere førjulsarrangementer i vår del av byen? Tips oss på tips@akersposten.no.

LES OGSÅ skjerivest.

LES OGSÅ: Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

To tyver hoppet i Hoffselven

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse