ANNONSE
Annonse

Jubler over nedgang blant unge arbeidsledige i Oslo

Mathilde Tybring-Gjedde (24) fra Oslo Høyre gleder seg over nedgang i antall ledige blant de unge i Oslo, også i våre bydeler. Foto: Privat

Både Ullern og Vestre Aker er bydeler med solid nedgang i antall ledige sammenliknet med juli i fjor, viser ferske tall fra NAV.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2017 kl 18:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: 11.287 personer, eller 3,0 prosent av arbeidsstyrken i Oslo, er helt arbeidsledige ved utgangen av juli. Dette tilsvarer en nedgang på 1.320 personer eller 10 prosent, sammenlignet med samme tid i fjor. Ledigheten for landet er på 2,8 prosent.

Dette skriver NAV på sine nettsider fredag 28. juli.

– Vi ser det samme i juli måned som vi så i forrige måned, at ledigheten sammenlignet med samme tid i fjor har gått ned i alle aldersgrupper, for begge kjønn og i alle yrkesgrupper. Nedgangen er prosentvis størst blant de unge, og vi er glade for å se at denne utviklingen fortsetter, sier Liv Ellingsæter, fungerende fylkesdirektør i NAV Oslo.

Positive tall i vest

14 av 15 bydeler i Oslo har nedgang i antall helt ledige sammenlignet med samme tid i fjor. Størst ledighetsnedgang sammenlignet med juli i fjor har blant annet Ullern med 18 prosent, eller 80 helt ledige. Vestre Aker har en 12 prosent nedgang i arbeidsledighet på ett år.

At nedgangen er prosentvis størst blant de unge, syns Oslo Høyres ungdomskandidat til stortinget, Mathilde Tybring-Gjedde (24 år), er spesielt interessant.

– Etter et kraftig oljeprissjokk, som også rammer Oslo, ser vi nå at ledigheten går ned og veksten går opp. Vi ser et tydelig bilde av et arbeidsmarked i bedring, sier hun til Akersposten.no.

– Da oljeprissjokket kom, var det vi unge som ble hardest rammet. Vi er de mest sårbare på arbeidsmarkedet. Vi har ikke en tettpakket CV å vise til eller mange referanser. Jo lengre man står utenfor arbeidslivet, desto vanskeligere er det å komme inn en dag. Derfor er det fantastisk å se at antall unge arbeidsledige i Oslo under 30 år er lavere i dag enn for fire år siden, sier den unge politikeren.

Tiltak for de unge

Tall fra NAV viser at utviklingen siden regjeringsskifte i 2013, viser at ledigheten i Oslo har sunket fra 3,7 til 3 prosent. Antallet ledige har gått ned fra 12.963 til 11.287. I aldersgruppen under 30 år er tallet ned fra 2711 til 2513.

Mathilde Tybring-Gjedde peker på aktivitetsplikt for unge mottakere av sosialhjelp, økt lærlingtilskuddet fem ganger og at det er åpnet opp for midlertid ansettelser, som tiltak som har bidratt til dette.

– Vi har også innført en egen ungdomspakke med en rekke tiltak, blant annet ekstra tiltaksplasser, økt bruk av lønnstilskudd og egne ungdomsteam ved NAV-kontorene, sier hun.

LES OGSÅ: Beskjedent utbytte i gullsmedinnbrudd

Kom deg ut på tur – finn en perle!

Tingstuåsen er reddet

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse