ANNONSE
Annonse

– Jeg pleier å bli ganske ivrig når jeg først starter

Med bro opp til toppen, et tårn, en super sklie og rom i tre etasjer har Lasse Eika tatt borgbygging til et nytt nivå denne vinteren hjemme i hagen på Voksen. Foto: Privat

Planen hans var å bygge en borg med snøen i hagen. Men så kom det jo stadig mer snø!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2018 kl 10:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOKSEN: – Lasse pleier å være skiløper, men denne vinteren har det vært mest bygging i hagen, sier Astrid Sandsør. Mannen hennes, Lasse Eika, står antakelig bak et av vinterens mest imponerende byggverk i egen hage.

Snøborgen er nå syv meter høy, har rom i tre etasjer, en bro opp til toppen av borgen, et flott tårn og en sklie som snurrer 270 grader.

– Hvordan begynte dette, Lasse? I det små?

– Det var jo mye snø, så det var naturlig å lage en borg. Jeg har gjort litt sånn før også, sier han. – Jeg pleier å bli ganske ivrig når jeg først starter...

Barneparadis

For de to barna deres, som er ett og fire år gamle, blir det stadig morsommere å ta turen ut i hagen. Mange barn i nabolaget har også vært på besøkt og fått lekt seg.

– De syntes først det var ordentlig stas da det ble lagd sklier og rom. Nå syns de den er veldig kul, sier Eika, som forteller at datteren hans på fire har et eget favorittrom, hvor hun liker å sitte og drikke saft.

Vær med på en liten omvisning innendørs - se video!
Saken fortsetter under videoen.

Snøborgen i Arnebråtveien

Solid – så lenge det varer

Lasse forteller at det har gått med en del timer, kanskje mer enn 100. Mye vann er også gått med. Det er blitt en solid byggverk.

– Det er egentlig en syv meter høy isklump, sier han.

Så det vil ta litt tid for vårsolen å ta knekken på den majestetiske snøborgen i Arnebråtveien. Kona hans mener han ikke er klar for vår, men byggmesteren sier han ikke har noen problemer med tanken på at den snart vil være en saga blott.

– Nei, det er ikke vemodig. Det er de morsomme med snøborger, de forsvinner. Det blir forresten spennende å se når den forsvinner. Det skjer ikke med det første, sier han.

Værmeldingene for den kommende uken tilsier at det kommer til å bli god tid til å leke seg mer i hagen hjemme hos Lasse Eika. Det er meldt nattetemperaturer helt ned til femten minusgrader mot kommende helg.

LES OGSÅ: Folkefesten i Kollen: "Charterferie, afterski, 17.mai og russefest – alt på én gang!"

Foreslår å åpne gangvei i Holmenkollåsen for biltrafikk etter kaoset i Kollen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse