ANNONSE
Annonse

– Jeg merker at jeg bare må få det ut!

Vibeke Borg fra Røa er klar for publikums dom når hun stiller ut sine fjellinspirerte verker på Bogstad Gårds galleri. Foto: Fredrik Eckhoff

– Når man står der alene, med nordlyset over seg, blir man bare så liten, så ydmyk. Den følelsen – og den kulda man nesten ikke kjenner. Fordi det er så magisk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2018 kl 09:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD/RØA: Vibeke Borg beskriver opplevelsen hun hadde da hun var på Svalbard for et år siden og hentet inspirasjon. Kunstneren, som også jobber både med firmagaver, bokbinding, forlagsvirksomhet, foto og skriving, er aller mest produktiv når hun jobber mye.

Fjell-fascinert

Når vi ser oss rundt i galleriet på Bogstad Gård i forkant av utstillingen hennes denne helgen, kan vi konstatere at hun de siste året har jobbet mye! Her er det akrylmalerier i fleng. Vi oppfatter raskt at særlig to ting opptar henne spesielt: Fjellandskap og lys. Mange av bildene er fra iskalde Svalbard, men her er det også motiver som hentet fra både Hemsedal og Hardangervidda.

Saken fortsetter under bildet.

Et klassisk fjellandskap ført i penselen av Vibeke Borg.

– Jeg er en fjelljente. Jeg elsker å være i fjellet. Bildene mine er min fantasi. Jeg tar mye foto, men maleriene blir fort helt annerledes. Jeg legger min indre opplevelse i det. Det blir et sammensurium og inntrykk av fjell, sier hun og forteller om langrennsturer som aller helst går det er helt øde, uten andre mennesker.

Røa-kvinnen vokste opp i Oscars gate og har bodd store deler av sitt liv på Røa. Etter et lite opphold på Frogner, flyttet hun for fire år siden tilbake til Røa.

– Jeg kjente at jeg savnet Røa. Jeg trodde at jeg ville bo i byen, men da jeg kom til Frogner, skjønte jeg ganske fort at jeg ville ha litt mer natur rundt meg, sier hun.

– En særing

Kreativ har hun vært hele livet. Hjemme på jenterommet ville hun aller mest tegne, male og lage saker og ting.

– Jeg var nok en særing, smiler hun. Kreativiteten og skaperkraften har hun beholdt og tatt med seg både i jobben med firmagaver i firmaet Jubilum og når hun maler.

Saken fortsetter under bildet.

Nordlyset fascinerer Vibeke Borg.

– Begge steder får jeg bruk for skaperkraften min, kreativiteten. Jeg får lov til å tenke ut ideer, det er den nerven der som ligger i alt jeg gjør. Jeg ønsker å skape gode løsninger for folk, sier hun engasjert.

Det var da hun var i 30-årene og ble skilt og alenemor, at hun fant ut at hun kunne gjøre noe mer ut av kunsten sin. Hun begynte å selge bilder, samtidig som hun skrev noveller for ukeblader. På den måten kunne hun jobbe hjemmefra da sønnen var liten.

– Jeg begynte å vise frem bildene og fikk gode tilbakemeldinger, sier kunstneren, som forteller om trangen til å få uttrykt seg, enten det er gjennom skriving, maling eller foto.

– Jeg merker at jeg bare må få det ut! sier hun.

– Så du kan bli i litt dårlig humør hvis du ikke får uttrykt deg gjennom kunsten?

– Ja, jeg kan bli litt kort, ja! smiler hun.

– Kvalitivativt gode

Nå er Vibeke Borg ikke «kort» i det hele tatt. Hun sprudler av kreativitet og har vel sjelden produsert så mye som det siste året, etter turen til Svalbard.

Derfor gleder hun seg stort til å få vist frem bildene sine denne helgen.

– Hvorfor er det viktig å vise frem bildene?

– Jeg er veldig stolt av bildene mine og syns de er kvalitativt gode nok til at det formidler det jeg har opplevd, sier hun.

Det fine er at du kan bedømme helt selv hva du syns om Vibeke Borgs kunstneriske formidling av lys, fjell og landskap, til og med nordlyset! Det er bare å legge turen innom Bogstad Gård lørdag eller søndag, 10. og 11. februar.

LES OGSÅ:

Folk er rasende og trygler om hjelp

CC Vest skal rives og flyttes

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse