– Jeg kommer rett og slett til å få et hardere liv

Varmtvannsbassenget på Diakonhjemmet er besluttet nedlagt, og rundt 800 pasienter mister tilbudet sitt der. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg frykter flere sykedager, økt medisinbruk, og at det vil bli vanskeligere for meg å oppfylle forpliktelsene jeg har, både i forhold til jobben, og som mamma, sier hun. – Jeg kommer rett og slett til å få et hardere liv.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.03.2017 kl 15:01

Akersposten
Akersposten Media

VOLVAT: Det sier Marte Rua, som gruer seg til Diakonhjemmet legger ned varmtvannsbassenget ved påsketider. Rundt 800 pasienter ved sykehuset mister nå behandlingstilbudet sitt, og kun 100 av disse får erstatningstilbud på Cathinka Guldberg-senteret. Dette skriver fagbladet Journalen.

Rua har gått til behandling på Diakonhjemmet i 20 år. Sykdommen hennes går i bølgedaler, og hun sier at hun uten bassengtilbudet må regne med at de dårlige periodene blir tøffere og lengre, mens de gode periodene blir kortere.

– Vi vet hva som vil skje når bassenget stenges. Effekten av en periode uten bassengbehandling merker vi nemlig hver eneste sommer, når bassenget holder ferielukket. Den kan kort oppsummeres med at livskvaliteten blir dårligere, sier Rua til Journalen, som også skriver at hun ikke er overrasket over avgjørelsen.

– Nei, løsningen er som vi har fryktet siden Diakonhjemmet i november gjorde det klart at de ikke hadde noen plan for pasientoverføring. Vi er glade for de 100 som får et tilbud, men det er en veldig stor gruppe som har tapt her. Tilbudet viser at ansvaret for behandlingstilbudet i praksis ikke er gitt til kommunen, men til pasientene selv. Nå må helseministeren ta ansvar og stanse stengningen, som både strider mot regjeringens egne oppdragsdokumenter og Høies prosjekt «pasientenes helsetjeneste».

Brukerne av bassenget på Diakonhjemmet har imidlertid ikke gitt opp kampen, og mandag var det en protestmarkering mot nedleggelsen, med etterfølgende debattmøte.

Les hele saken på Journalen her

Les også:
Etter Kollen: – Berusede folk til sjenanse

Etter skrekkfallet: - Jeg var ganske heldig


Slutt på Kirkenær ballettskole i 2017


- Hovseter må prioriteres


Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

Følg oss på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse