«Jeg har drukket mange kaffe på CC Vest»

Hanne-Karine Sperre, blogger og forfatter fra Kragskogen i Holmenkollåsen.

«Jeg har drukket mange kaffe på CC Vest, jeg har både vært arbeidsledig og jeg har hatt deltidsstillinger. Det finnes ingen smuler av selvrealisering i dette.» Det skriver Hanne-Karine Sperre på bloggen sin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2018 kl 14:08

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Det skapte reaksjoner på ulike sosiale medier denne uken da næringslivsleder Anne-Kari Bratten kommenterte deltidsarbeidende kvinner som heller vil bruke tid på å shoppe på CC Vest enn å satse fullt og helt på jobbkarrriere.

Blogger, skribent og forfatter Hanne-Karine Sperre fra Kragskogen har i et innlegg på bloggen sin, «Sånn er livet», fredag tatt et oppgjør med Bratten.

«En av moralens voktere har vært ute med pekefingeren, og det finnes lite forståelse å spore», skriver Sperre, som påpeker at «hverdagen er i farger, men noen mennesker har en tendens til å oppfatte seg selv og verden i sort/hvitt. De har utfordringer med å se nyansene i tilværelsen og integrerer flere aspekter i sin oppfattelse av seg selv og andre.»

Ingen smuler av selvrealisering

Sperre skriver også:

«Bratten antente sosiale medier med sin spisse CC Vest-kommentar, der hun spekulerer i kvinnenes motivasjon for å jobbe deltid. Jeg har drukket mange kaffe på CC Vest, jeg har både vært arbeidsledig og jeg har hatt deltidsstillinger. Det finnes ingen smuler av selvrealisering i dette. Det finnes heller ikke er spor av selvrealisering i store omsorgsoppgaver for pleietrengende familiemedlemmer eller prioriterering av barn.»

«Dog finnes det store muligheter for å ha det godt med seg selv når man hjelper andre. Det finnes heller ikke fnugg av selvrealisering å få turnusen til å gå opp i helsesektoren, heller ikke er det mange tilbud å spore om en fulltidsjobb. Det er lite mental helse å finne i køen ved arbeidsledighet, og det er svært lite fruktbar mindfulness i jobbsøkerprosessene, hvor lang livs- og arbeidserfaring er byttet ut med bachelorgrader.»

«Kvinner må få velge fritt, da de aller fleste av oss vet svært lite om hvorfor en kvinne jobber deltid. Det er vel strengt tatt også slik at de fleste kvinner er tenkende individer som er fullt ut er klar over at lønna blir lav når man jobber redusert.»

Ikke rom for gode samtaler

«Bratten har vist ikke strammet opp stussen, vært på venninnetur til Paris eller Farris Bad, det har ikke jeg heller, og tror heller ikke det er normalen blant deltidsarbeidende kvinner,» skriver Hanne-Karine Sperre i blogginnlegget sitt, i tillegg til dette:

«Å moralisere i utide, med egne negative vurderinger, med altfor svak begrunnelse, gir ikke rom for gode samtaler.»

Les hele Hanne-Karine Sperres innlegg her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse