– Jeg fikk en bestevenn

Årets nykommer i frivilligheten, Sang Bui fra Lilleaker.

– Jeg ville vie tid til noen jeg kunne bli bedre kjent med. Det endte med at jeg fikk en bestevenn, sier Sang Bui fra Lilleaker. Denne uken ble hun hedret med pris.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:31

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Sang Bui (27) jobbet med eldre, men følte hun fikk for lite tid med hver enkelt da hun hadde det som jobb. Derfor meldte hun seg som frivillig i Nasjonalforeningen for folkehelsen i Oslo. Her har Sang vært aktivitetsvenn for den samme damen i snart ett år. Mandag mottar hun en pris som Årets nykommer i frvilligheten.

– Jeg får veldig mye igjen av å være frivillig. Det er noe jeg vil anbefale alle å prøve, sier Sang Bui, Årets nykommer i frivilligheten.

Kvinnen Sang er aktivitetsvenn for, har langt fremskredet demens. Selv om hukommelsen svikter, er det viktig å få nye impulser inn i hverdagen. Hyggelige øyeblikk bidrar til økt livskvalitet. Sang forteller at hun har delt mange fine opplevelser med sin aktivitetsvenn. En gang i uken møtes de for å lage bacalao, mate duene, gå tur eller spise is.

– Jeg ville vie tid til noen jeg kunne bli bedre kjent med. Det endte med at jeg fikk en bestevenn, sier Bui.

Nysgjerrig

Da Bui var på kurs i starten av januar 2016, anbefalte de aktivitetsvennene å besøke de eldre omtrent to timer annenhver uke. Bui er hos sin aktivitetsvenn hver uke, og blir der fra tre til fire timer hver gang.

– Jeg er veldig nysgjerrig på livet. De eldre har levd mange år og har mye livsvisdom. Jeg liker å sette meg inn i deres utfordringer, sier Bui.

Da hun hadde fikset neglene til sin venn, ønsket de andre damene på sykehjemmet det samme. Da fikset Sang like gjerne neglene til alle sammen.

Ressurs for hele avdelingen

– Hun er en kjemperessurs. Ikke bare for damen hun besøker, men også for hele avdelingen på St. Hanshaugen omsorgshjem, sier Thale Waaler Eggen, nasjonal prosjektleder i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Bui har representert Nasjonalforeningen for folkehelsen i flere forum og fortalt om det å være frivillig, blant annet på Stortinget.

På FNs internasjonale dag for frivillighet, 5. desember, ble Sang kåret til Årets nykommer i frivilligheten. Prisen ble delt ut under Frivillighetsprisen fag & fest 2016.

Slik kan du bidra til frivilligheten

Mange bidrar med frivillig arbeid, men det er fortsatt behov for flere. Frivillighet Norge har laget en liste med fem tips til de som kan tenke seg å bidra, men ikke vet hvordan:

Fem tips for å bli frivillig:

  • Tenk gjennom hva du kunne tenke deg å gjøre.
  • Sjekk om det fins noen oppdrag som passer deg på frivillig.no
  • Ta direkte kontakt med en lokal organisasjon for å høre om det er noe du kan bidra med.
  • Ikke meld deg på mer enn du klarer å gjøre, og møt opp når du har sagt at du skal komme.
  • Hvis det første frivillige oppdraget ikke passet for deg, er det lov å prøve noe annet.

LES OGSÅ: Hvem var englene som hjalp Knut?

LES OGSÅ: Vil fortette rundt Smestad t-banestasjon inntil 100 meter

Neste stasjon: Tryvann

Aktivitetsskolen på Lilleaker samlet penger til hjemløs julefeiring

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse