– Jeg er bekymret for byen

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

- Jeg trodde vi hadde en felles forståelse av at vi skulle øke boligbyggingen i Oslo, sier OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj etter bystyrevedtaket i forrige uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2017 kl 09:50

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: Onsdag i forrige uke vedtok Oslo bystyre at planprosessene på Smestad, Nedre Grefsen, Manglerud/Ryen, Karlsrud, Lindberg og Oppsal skal settes på vent. Det skal gjennomføres en områderegulering og full konsekvensutredning, noe som vil ta lang tid. Det betyr at flere store boligprosjekter i de nevnte områdene må legges på is, skriver nettstedet Estate Nyheter.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS sier til Estate Nyheter at dette ikke er klokt.

– Hvis vi nå skal bremse opp boligbyggingen, kommer boligreserven fort til å bli spist opp, sier Siraj med klar hentydning om hva som da vil skje med boligprisene i hovedstaden.

På spørsmål fra EstateNyheter om hva han tenker at Regjeringen på den ene siden har satt inn tiltak som skal bremse boligprisveksten i Oslo, mens bystyret i den samme byen nå har fattet et vedtak som vil bremse boligbyggingen og dermed kan sette fart på boligprisene igjen, svarer han:

– Dette er konsekvensen av å slippe til Rødt, som ikke er opptatt av boligbygging i det hele tatt, svarer Kjørberg Siraj og legger til at han er bekymret for Oslo.

LES HELE SAKEN HER

LES OGSÅ: Et pusterom for Smestad

Følg Akersposten.no på Facebook.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse