– Jeg er bare så imponert

Ambulansepersonellet var så raskt på pletten, og gjorde en så solid jobb, at både pasienten, Bente Venner, og søsteren Heidi, var mektig imponerte. Foto: Privat

Da uhellet var ute for Bente Venner lørdag, var det ikke grenser for service. Søsteren ble så imponert at hun tok kontakt med Akersposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2018 kl 10:51

Akersposten
Akersposten Media

SØRKEDALEN: Det var lørdag Bente Venner skulle teste ut sine nye felleski med en runde i femkilometerssløyfen innenfor Sørkedalen IFs klubbhus. Venner, som er i sekstiårene, bor på en gård bare noen hundre meter unna og er en dreven skiløper.

Gikk skeis

– Hun har stått på ski siden hun var liten, og har alltid hatt noen helt spektakulære fall, men dette er første gangen det har gått galt, sier lillesøsteren, Heidi Venner til Akersposten.

Skiene gikk hver sin vei nedover en bakke, og resultatet var at Bente ble liggende i løypa med store smerter. Like etter kom en mann og sønnen hans, og det viste seg at mannen var lege.

– Han undersøkte med én gang, han trodde det var korsbåndsskade. Hun prøvde å stå, men det klarte hun ikke. Hun var veldig kvalm og skalv, sier Heidi Venner.

Imponert

Legen ringte til ambulanse, mens Bente ringte søsteren Heidi for å fortelle hva som hadde skjedd.

– Da jeg kom bort en halvtime senere, kom Røde Kors allerede med henne på sleden bak scooteren, godt pakket inn. Da var hun allerede hentet i løypa og sjekket ut. De fikk henne på båren og inn i ambulansen, sier Heidi.

Hun skryter veldig av servicen søsteren fikk.

– De var så hyggelige og profesjonelle. Jeg er bare så imponert, både over at de var så raske og over hvordan de tok vare på en en person var litt i sjokk, sier hun og legger til at hun og søsteren også vil takke mannen som hjalp henne i løypa, og som var der sammen med henne helt til ambulansepersonellet overtok.

Heidi Venner, som har bodd hele livet i Sørkedalen, ser mange som begir seg ut på skitur i disse dager, og hun minner om at det kan gå galt.

– Da er det veldig lurt å gå i skiløyper hvor man vet at det kommer andre etter deg. Og ha med mobiltelefonen og gå der det er dekning! oppfordrer hun.

LES OGSÅ: – Toget går nå for Røa

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse