Jarle Aabø, sier du? Er ikke det han… musikeren?

Jarle Aabø har stått på scene før, men fredag kveld slår Røa-mannen til med fullt band og egne låter. I Fredrikstad. Kanskje kommer han til en scene nær deg, det kommer helt an på responsen! Foto: Privat

Nei, antakelig sier du kanskje «journalisten», «pr-rådgiveren», «bloggeren» eller samfunnsdebattanten»? Men fredag 7. april debuterer han, i voksen alder (54 år), med fullt band på scenen og egne låter. Nervene er i høyspenn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2017 kl 13:06

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Den tidligere journalisten, som blant annet har vunnet både SKUP-prisen og Den store journalistprisen, er i dag kommunikasjons- og kriserådgiver. Han er også kjent som en samfunnsdebattant med klare meninger om mangt.

Fanget av Clapton

Men musikken har vært med Røa-mannen hele veien, forteller han til Akersposten.no.

– Jeg spite fiolin fra jeg var syv, og jeg var medlem i Ungdomssymfoniorkesteret da jeg var 14, men så hørte jeg en livelåt med Eric Clapton, en blueslåt, og siden har jeg spilt gitar. Fra jeg var 14 spilte jeg i ulike garasjeband, og da jeg ble 30, begynte jeg å skrive egne sanger, sier Aabø.

– Sangene kommer deisende ned i hodet når jeg spiller på gitaren, sier han, og på den måten er det blitt nærmere 600 sanger!

– Jeg har spilt inn et par og tjue av dem, med flinke musikere som Vidar Busk og Claudia Scott. De ligger på Youtube, og på Itunes og Spotify, sier han.

Slik ble han et band

– Men fredag kveld skal du spille konsert med fullt band? Hvordan skjedde det?

Se bildet større

Fredag kveld på scenen.

– Jo, det er en meget kjent musiker i Fredrikstad, Øivin Fjeld, som fikser gitarene mine. Han mente at jeg burde få meg et band. Det sa jeg at jeg ikke hadde tid til, forteller Aabø. – Men så ringte en som het Gunnar, som sa at jeg skulle ha meg et band. Det hadde han lest på Facebook-siden til Øivin Fjeld!

Før Aabø visste ordet av det, hadde han trommet sammen et helt band med til sammen fem medlemmer.

– Og nå har vi øvd siden desember, sier Aabø. Den store konserten finner sted på Ocean Club i Fredrikstad, og hovedpersonen merker at det nærmer seg.

– Om jeg har sommerfugler? Ja, det er mildt sagt. Jeg går med nervene i spenn! sier mannen som ellers ikke virker å være spesielt redd for å stikke hodet frem.

– Nei, jeg er jo vant til å legge hodet på blokka, men dette handler om følelser og sånt. Det er noe helt annet, sier han.

Sjanger?

– Følelser ja. Hva annet handler det om i sangene dine? Og hvordan beskriver du musikken din?

– Dette er norsk musikk, og den kunne sklidd fint inn på gamle Norsktoppen, for dem som husker den. Jeg er en singer/songwriter, og sangene handler om å ha en datter og en sønn, de handler om kjærlighet, den som kom og den som aldri kom. Sangene er veldig glade, det går aldri i moll hos meg, sier han.

– Hva skjer etter Fredrikstad? Har du troen på at sangene dine skal slå an kommersielt?

– Hehe, hvis det skulle svinge i Fredrikstad, og vi får gleden av å spille flere konserter, har musikerne sagt at de har veldig lyst, men dette er først og fremst en lidenskap for meg. Noen spiller golf på Bogstad, andre spiller musikk i et studio, sier han.

Så gjenstår det å se låter som «Sola skal skinne», «Vinter» og «En dag i mai», av og med Jarle Aabø m/band, blir blant sommerhitene denne sommeren. Klikk på låtene, så får du sjekket dem ut på Youtube.

Og er du tilfeldigvis i Fredrikstad-traktene fredag kveld, 7. april, kan det fremdeles det fins en billett å oppdrive til Jarle Aabø og Forestillingen! Bandet består, i tillegg til vokalist Aabø, av Christian Malcolmsen (gitar), Øivind Kristiansen (trommer), Kent Pettersson (bass) og Gunner Solbrekke Ingebrigtsen (orgel).

LES OGSÅ: Bevisførsel i tåkeheimen i ytre vest

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse