– Isklumpene regnet over barnehagen og slalåmbakken

Datteren til Espen Søyland, Fernanda Haugland Søyland, viser frem en av de svært mange og store isklumpene som ble sprøytet inn i barnehagen og slalåmbakken ved Øvresetertjern tirsdag morgen. Foto: Privat

Flere barn måtte flykte da en brøytebil dundret forbi og spredde store isklumper utover et stort område der barnehagebarn oppholdt seg. Foreløpig er det et mysterium hvem som sto bak den hasardiøse brøytingen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2018 kl 15:18

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Ferdig brøytet. Foto: Privat

ØVRESETERTJERN: Flere voksne, blant andre en far et av barnehagebarna, ble sjokkert vitner til en hendelse ved Tommkleiva og barnehagen Onkel Tomms hytte tirsdag morgen. Da flere av barna var klare for dagens slalåmøkt, sto de fleste barna i bunnen av bakken, mens tre-fire av dem hadde ruslet oppover i bakken.

Det var disse som sto nærmest da brøytebilen kom kjørende.

Espen Søyland, far til en jente i barnehagen, skulle være slalåmvakt denne dagen, så han ble vitne til hendelsen. Han beskriver hendelsen slik:

Noen av barna var i bunnen av bakken, mens andre satt på toppen og ventet. Så kom brøytebilen, og det sprutet og regnet store isklumper langt innover slalåmbakken og barnehagens område. Hadde vi ikke skreket på barna, hadde de helt sikkert blitt truffet av isklumpene, sier Søyland til Akersposten.

Han beskriver hendelsen som skremmende og farlig.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Slik så det ut i slalåmbakken etter brøytingen som gikk helt utover sine grenser. Foto: Privat

– Brøytebilsjåføren kan ikke ha vært i nærheten av å se seg for. Han så åpenbart ikke at det sto barn der, sier han.

Langt inne i barnehagen

Styrer i barnehagen, Line Hansen, sier til Akersposten at dette kunne fått alvorlige følger.

– Noen av de voksne så hva som var i ferd med å skje og sto og skrek og veivet til barna. Heldigvis skjønte barna hva som var i ferd med å skje, sier Hansen.

Selv var hun innendørs da brøytebilen kom, og beskriver det som at hun trodde det var et snøskred på vei.

– Jeg så bare en hvit vegg av snø på utsiden. Trær har knekt, og det er snø og store isklumper 50-60 meter fra veien, sier hun og understreker at barna som var nære ved å bli truffet av snømasser og isregn, sto langt unna veien som ble brøytet.

– Vi har aldri opplevd noe liknende før, og det tempoet på en brøytebil har jeg aldri vært borti, sier Hansen, som forteller at foresatte er informert om hendelsen.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Trær og grener ble knekt av snø- og ismasser.

– Gjør denne hendelsen deg bekymret?

– Ja, jeg blir jo bekymret for hvilke rutiner de har for brøyting. Det er jo rundt 50-60 meter fra veien og inn til der barna sto. Det er store isklumper langt inn i barnehagens område, sier hun.

Full forvirring

Styreren var raskt på tråden med Vaktmesterkompaniet, som etter å ha sjekket opp i saken, kunne opplyse at de ikke har brøytet i dette området i dag.

Hos Bymiljøetaten får Akersposten opplyst det samme, at kommunen ikke har drevet brøyting av denne delen av veien opp mot Tryvann i dag.

– Jeg kan i hvert fall si at dette ikke var oss, og det er ikke kommunalt, sier Vaktmesterkompaniets driftssjef Knut Olav Nilsen til Akersposten.

– Vi skjønner ikke hvem som står bak brøytingen, sier Nilsen og sier at dette likevel er en «wake up call» for alle som driver brøyting i disse tider med store snømengder og hardt arbeidspress.

– Hvis man ikke er kjent, må man gå gjennom området nøye før man brøyter, sier Nilsen.

Skal finne ut

Både hos Vaktmesterkompaniet og Bymiljøetaten opplyser de til Akersposten at de jobber videre med å finne ut av hvem som sto bak brøytingen.

– Kan det være noen som ikke har hatt noe der å gjøre i det hele tatt?

– Ja, det kan ha vært noen som rett og slett testet utstyr, for eksempel, sier Nilsen.

– Er det lov å brøyte hvor som helst for å teste utstyr?

– Nei.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse