Inviterer til fest og fundraising

Fra v: Edvard Koch, Rannveig, Thorbjørn Brook Sten, Kari (på armen) og Frank Bjørdal ser frem til ny kafé etter sommerferien. Og så blir det ny barnehage og rehabilitering av både kapellet og menighetshuset. Ullern Storstue er i emning! Foto: Fredrik Eckhoff

Lørdag kveld inviteres det til fundraising og sosialt lag hjemme hos Edvard Koch i Ullern menighetsråd. Nye Ullern Storsue er godt i gang!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2017 kl 18:49

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Etter sommerferien står en innbydende, ny kafé klar. Ett år senere åpner nye Knerten barnehage med to avdelinger. Kapellet skal pusses opp, integreres som en en del av menighetshuset og tas i bruk på en helt annen måte enn i dag. Dessuten vil hele menighetshuset på en oppgradering.

Planene er mange og omfattende når Ullern menighet nå er i full gang med den første delen av planen: Kafeen som kan få navnet Holgerslyst kafé. Den skal ligge på sørsiden av menighetshuset, mot Bestum skole. Ombyggingen av lokalet er i full gang når vi møter tre medlemmer av menighetsrådet til en prat om planene: Thorbjørn Brook Steen (leder), Edvard Koch og Frank Bjordal.

Akerspostens utsendte blir vist det som skal bli kafeens kjøkken, to rom og uteplass. Akkurat nå ser alt ganske herjet ut, men de tre forteller engasjert om hvordan kafeen kommer til å fremstå om et par måneder.

(Saken fortsetter under bildet)

Se bildet større

Her kommer uteserveringen kafeen i Ullern menighetshus. Ikke helt klart ennå...

– Man vil se at her har det skjedd noe i løpet av sommeren, sier Brook Steen, som forteller videre om hvordan de ser for seg kafeen, som skal bli et møtested for Ullern-folket.

– Her er det skole, tennisklubb, kirke og snart barnehage igjen. Dette skal være et møtested for alle, sier han og påpeker at bydelen har to sentrale punkter, nemlig Skøyen og Lilleaker, og begge disse er i hver sin utkant av bydelen.

– Ullern mangler et samlingssted som er midt i bydelen, sier Brook Steen.

Proff driver og åpent hver dag

De tre forteller at kafeen kommer etter planen til å ha åpent hver dag hele uken gjennom – elst fra før klokken åtte om morgenen, slik at foreldre som følger barna til skole eller barnehage, kan stikke innom og kjøpe seg en kaffe eller spise frokost – til godt ut på ettermiddagen.

– Her skal vi ha et godt kjøkken og en profesjonell driver. Dette må være en veldig god kafé. Folk skal ønske å gi hit, sier Edvard Koch.

De tre menighetsrådsmedlemmene ser for seg rykende varm pizza rett fra pizzaovnen, nybakte muffins, utsøkt kaffe, salater, bakebarer, enkle, varme lunsjretter og mye mer. Kanskje kan foreldre som i farten har glemt matboksen til poden hjemme på kjøkkenbenken, kjøpe en ferdigpakket matboks på morgenkvisten i kafeen.

De tenker også at det blir naturlig for driverne av kafeen å tilby catering.

Plass til 32 barn

Barnehagen Knerten i menighetshuset ble lagt ned for to år siden, blant annet fordi menighetsrådet den gangen mente at lokalene ikke egnet seg i samspill med menighetens øvrige aktiviteter.

(Saken fortsetter under bildet)

Se bildet større

Fasaden fra sør, der kafeen ligger til høyre og nye barnehage mot vest.

Planen nå er en to-avdelings barnehage med inntil 32 barn på den vestre delen av tomten. Uteområdet for en nye barnehagen baserers hovedsakelig på utvidelse av dagens inngjerdete lekeareal.

Menighetsrådet er i dialog med bydelen og har fått beskjed om at det er behov for barnehage i området, og flere skal allerede ha meldt sin interesse for å få sine barn inn i barnehagen når den står klar høsten 2018.

Blåser liv i kapellet

Kapellet, som ligger på nordsiden av menighetshuset, er i dag lite brukt, ifølge menighetsrådet. «Kapellet benyttes sporadisk til utleie samt noe lagring i kjeller. Hovedrommet er lite hensiktsmessig og fremstår som dunkelt og lite fleksibelt. Lokalet preges også av dårlig akustikk. Det er behov for å øke samfunksjonen med menighetshuset og koble byggene sammen med et tilbygg,» står det i prosjektbeskrivelsen.

Her kan du se hvordan det går med innsamlingsaksjonen!

– Vi skal gjøre om kapellet, bruke det mye mer. Det har et stort potensiale og kan brukes til alt fra møter til fest, utleie til andre religioner, livssynsnøytrale arrangementer, sier Frank Bjordal.

Selve menighetshuset, som blant annet inneholder en samlingssal, kjøkken, toaletter og kontorer, trenger også en real ansiktsløftning.

Fest og fundraising lørdag kveld

Hva med finansieringen? Bare barnehagebyggingen koster 15 millioner kroner før den står klar.

– Den skal finansieres med lån, sier Koch. Ellers kommer menigheten til å bruke noe midler de har på bok. Ellers har rådet nå satt i gang en aksjon for å skaffe private midler.

– Det har allerede kommet inn en del, forteller de tre menighetsrådsmedlemmene. Men innsamlingen har bare vart i et døgn eller to, så det er tidlig å si hvordan giverviljen er i nærmiljøet.

Lørdag kveld klokken 18 inviterer Edvard Koch til sammenkomst hjemme hos seg, i Holgerslystveien 13. Der lover han både mat og drikke og mange hyggelige mennesker.

– Og man trenger slett ikke å gi penger for å komme på fest! sier han. – Vi skal også vise fram modellen av hele prosjektet.

Bare å møte opp altså, til fest, i Holgerslystveien 13 lørdag 17. juni klokken 18!

Her kan du se hvordan det går med innsamlingsaksjonen!

Her kan du lese mer og Ullern Storstue (Facebook-side)

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse