Innflytting om halvannet år

To punkthus i syv etasjer kommer der Esso tidligere lå i Stasjonsveien på Holmen – hvis Fylkesmannen gir sin velsignelse.

På den gamle bensinstasjontomen reises snart to såkalte punkthus, i samme høyde som naboblokken. På den første salgsdagen ble 11 leiligheter solgt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2016 kl 11:36

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Bak byggetomen ligger blokker i "lamell"-form, slik det er så vanlig på Holmen. I front står fredete trær.

HOLMEN: Det skal bli 26 leiligheter i hvert av de to husene i Stasjonsveien, husene som fagfolket altså omtaler som punkthus eller tårn.

– Det sto mellom lamell eller punkthus, sier Kathinka L. Augustine, prosjektleder i Stor-Oslo Eiendom.

Med lamell mener hun altså noe tilsvarende blokkene som ligger bak, og som er så typisk for både Holmen og Huseby.

– Både Plan- og bygningsetaten og vi mente at punkthus var best her. Det gir blant annet mer sol, og alle leilighetene får hjørner, sier Augustine til Akersposten.no. Dessuten er det altså et punkthus i samme høyde som er nærmeste nabo i Stasjonsveien 57.

Ikke helt avgjort

Det har tatt lang tid å komme til enighet om hva som skulle komme på den gamle Esso-tomten på Holmen. Bensintasjonen ble lagt ned i 2013, og naboer og utbyggere har vært uenige om mye. Saken skal fremdeles behandles av Fylkesmannen før det endelige vedtaket fattes om at spaden kan settes i jorden.

Går det som Stor-Oslo Eiendom vil, blir det innflytting i slutten av 2017 eller begynnelsen av 2018.

– Positivt

Prosjektleder Augustine mener, i motsetning tydeligvis til en del naboer, at de to husene som går under navnet Holmenhagen, vil være en positiv tilvekst til området på Holmen.

Se bildet større

– TILVEKST: Prosjektleder Kathinka L. Augustine mener de to punkthusene som er planlagt, og allerede i ferdig i salg, blir en positiv tilvekst på Holmen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det blir helt sikkert positivt for naboene når dette står ferdig, sier hun og nevner pent opparbeidet grøntområde, busker og trær, og en påkostet fasade med tegl og tre, som grunner for dette, sier hun og nevner også de langsiktige planene for Hoffseterbekken, som i dag knapt er synlig, men går i kulvert.

Trenden for tiden er å åpne slike elveløp, og det har også vært diskutert for denne bekken. Den går i dag under bakken mellom bensinstasjonstomten og butikkene på Holmen.

Flest treroms

Syv etasjer med tilsammen 26 leiligheter i hvert av byggene er planen for Holmenhagen, og det skal være flest treroms- og noen to- og fireroms leiligheter.

Parkering skal det gjøres plass til i et felles parkeringsanlegg under de to blokkene.

Augustine opplyser at salget til den ene av de blokkene var i gang for en drøy uke siden, og allerede første dagen gikk 11 av 26 leiligheter unna.

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse