INGEN respekterer fartsgrensen

MODERAT TRAFIKK: Ingen av bilene på dette bildet var i nærheten av å holde fartsgrensen. Foto: Vidar Bakken

Akersposten kjørte frem og tilbake mellom Lysaker og Skøyen tre ulike ganger. Noen ble forbannet da vi holdt miljøfartsgrensen på 60 kilometer i timen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2016 kl 11:13

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Først skulle vi ut på E18 i forbindelse med et oppdrag, med moderat trafikk på E18. Vi la merke til at trafikken i den "langsomme" filen lå i litt over og rundt 80 kilometer i timen, mens trafikken i ytterfilen lå vesentlig høyere. Det samme gjentok seg etter endt oppdrag.

For å se om dette bare var en tilfeldighet, gjorde vi samme øvelsen frem og tilbake mellom Lysaker og Skøyen. Trafikkbildet var fortsatt det samme. INGEN kjørte i 60 kilometer. Alle lå med vesentlig høyere hastighet, også i elbil-filen. Målingene ble gjort i tre perioder mellom klokken 12.30 og 14.00.

For en tulling

Faktisk virker det som bilistene totalt overser miljøfartsgrensen. Den ene gangen måtte vi opp i 80 kilometer i timen for å komme inn i filen på motorveien. Så la vi oss på lovlig fartsgrense, altså 60 kilometer. Det medførte at bilen bak blinket med lysene før bilen passerte oss i den andre filen. Sjåføren lente seg frem og ristet på hodet, med betydningen "for en tulling".

Hva gjør man med mangel på respekt?

Miljøfartsgrensen som byrådet har innført i samarbeid med Statens Vegvesen, gjør tydeligvis noe med oss. Det er ikke bare til det positive, når bilistene holder samme hastighet som om det fremdeles står 80 kilometer i timen. Faktisk ville flere ha mistet førerkortet i tilfelle kontroll, når mange ligger rundt 90-100 kilometer i timen.

Spørsmålet vårt er, hva vil byrådet gjøre for at bilistene skal respektere miljøfartsgrensen? Det er ikke av det gode, når majoriteten av bilistene til de grader lar være å vise respekt for en innført fartsgrense – og det nesten kan være risikabelt å holde fartsgrensen.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Kvinne til sykehus etter påkjørsel i Røakrysset

Får ikke bygge disse husene på Røa

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse