INGEN respekterer fartsgrensen

INGEN respekterer fartsgrensen

MODERAT TRAFIKK: Ingen av bilene på dette bildet var i nærheten av å holde fartsgrensen. Foto: Vidar Bakken

Akersposten kjørte frem og tilbake mellom Lysaker og Skøyen tre ulike ganger. Noen ble forbannet da vi holdt miljøfartsgrensen på 60 kilometer i timen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2016 kl 11:13

ULLERN: Først skulle vi ut på E18 i forbindelse med et oppdrag, med moderat trafikk på E18. Vi la merke til at trafikken i den "langsomme" filen lå i litt over og rundt 80 kilometer i timen, mens trafikken i ytterfilen lå vesentlig høyere. Det samme gjentok seg etter endt oppdrag.

For å se om dette bare var en tilfeldighet, gjorde vi samme øvelsen frem og tilbake mellom Lysaker og Skøyen. Trafikkbildet var fortsatt det samme. INGEN kjørte i 60 kilometer. Alle lå med vesentlig høyere hastighet, også i elbil-filen. Målingene ble gjort i tre perioder mellom klokken 12.30 og 14.00.

For en tulling

Faktisk virker det som bilistene totalt overser miljøfartsgrensen. Den ene gangen måtte vi opp i 80 kilometer i timen for å komme inn i filen på motorveien. Så la vi oss på lovlig fartsgrense, altså 60 kilometer. Det medførte at bilen bak blinket med lysene før bilen passerte oss i den andre filen. Sjåføren lente seg frem og ristet på hodet, med betydningen "for en tulling".

Hva gjør man med mangel på respekt?

Miljøfartsgrensen som byrådet har innført i samarbeid med Statens Vegvesen, gjør tydeligvis noe med oss. Det er ikke bare til det positive, når bilistene holder samme hastighet som om det fremdeles står 80 kilometer i timen. Faktisk ville flere ha mistet førerkortet i tilfelle kontroll, når mange ligger rundt 90-100 kilometer i timen.

Spørsmålet vårt er, hva vil byrådet gjøre for at bilistene skal respektere miljøfartsgrensen? Det er ikke av det gode, når majoriteten av bilistene til de grader lar være å vise respekt for en innført fartsgrense – og det nesten kan være risikabelt å holde fartsgrensen.


Flere nyheter på Akersposten.no:

Kvinne til sykehus etter påkjørsel i Røakrysset

Får ikke bygge disse husene på Røa

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!