Inga kom, så og vant

ENGASJERT: Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen svarte på mange spørsmål med stor glød. Til høyre smilende: Bydelsdirektør Marie Anbjørg Joten. Foto: Vidar Bakken

Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) kom ikke akkurat til sine egne da hun besøkte seniorene i Høyrebastionen Bydel Ullern, men hva gjorde vel det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2016 kl 20:45

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Inga Marte Thorkildsen kom med gode nyheter da hun møtte seniorene på Ullern kulturhus på Stoppestedet. Kulturhuset er aktivitetssenter for både Ullern Seniorsenter og ungdomsklubben. Med seg hadde hun 350 000 nye kroner som skal brukes på bydelens to seniorsentre.

Hummer og trygghet

En meget aktiv eldreråd tok sitt publikum med storm. Før hun åpnet møtet fikk hun også tid til å snakke med enkelte av seniorene.

- Jeg har vært med hjemmesykepleien rundt i bydelen. Å ha arbeidsoppgaven å skjære opp hummer er ikke vi fra Bøler så vant til, åpnet Thorkildsen.

Da satt humringen løs blant publikum.

Thorkildsen la vekt på viktigheten av flere lavterskeltilbud, valgfrihet og trygghet.

- Trygghet er viktig, å være trygg der du er, om du bor hjemme, i omsorgsboliger eller på sykehjem. Vi vil foreksempel ha flere omsorg+-boliger med døgnkontinuerlig bemanning.

Se bildet større

GOD STEMNING: Det var ikke noe å si på humøret til verken eldrebyråden eller deltakerne på møtet. Foto: Vidar Bakken

Mange spørsmål

Hun åpnet for spørsmål og fikk full respons. Det dreide seg om alt fra mulighet til å danne bokollektiver for eldre, demens, behovet for utvidet TT-kort-ordning til transport til seniorsentre og praktiske ting som elektriske døråpnere.

Thorkildsen kunne blant annet fortelle om et pilotprosjekt i Nordre Aker bydel, hvor man hadde gått til innkjøp av minibuss som henter og bringer eldre utenom de vanlige bussrutene. Denne praksisen vil hun innføre også i andre bydeler om det viser seg å være vellykket. Hun berømmet videre frivillighetssentralene med sjåfører som gjør at så mange seniorer har mulighet til å bruke seniorsentrene.

Viktig rolle

- Samtidig er det viktig at alle dere som bruker seniorsentrene er inkluderende. Dere har også en rolle. Det fellesskapet man opplever på et seniorsenter med sine aktiviteter, betyr så mye for så mange. For flere er det et stort skritt å komme hit første gangen og ikke kjenne noen. Det er også viktig for alle som jobber i administrasjonen å fange opp dem som har behov for å komme ut, eller for eksempel avdekke behov for sykehjemsplass.

Bydel Ullern arrangerer jevnlig egne "workshops" for eldre for avdekke ønsker og behov.

Hun fikk også spørsmål om man hadde tenkt å slutte med "stoppeklokker" i hjemmetjenesten. Hun trodde nok at stramme tidsrammer for de enkelte hjemmebesøkene ville være vedvarende, selv om 100 flere nå var ansatt i hjemmetjenesten.

Kjempegøy

Hun fortsatte å svare på små og store spørsmål med stor entusiasme, om det gjaldt problemer med data eller hjelpemidler. Samtidig som hun tok seg tid til samtaler med den enkelte.

Se bildet større

EN TIL EN: Inga Marte Thorkildsen lyttet intenst til hva senioren hadde å si. Foto: Vidar Bakken

- Tusen takk til dere alle. Jeg har fått tydelige tilbakemeldinger, som jeg tar med meg videre. Møter med dere, gjør at jeg gleder meg til jobb hver dag og at jeg får gjort ting.

Applausen var varm.

Etter møtet var det en opplagt men travel eldrebyråd som møtte Akersposten.

- Dette var kjempegøy. Jeg er glad i folk vet du og jeg trives veldig godt sammen med eldre. Jeg tok til meg og lærte nye ting i dag. Jeg drar herfra med mer inspirasjon og energi. Jeg opplever at seniorene i Bydel Ullern med sine mange innspill, er opptatt av et godt fellesskap, sier Thorkildsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse