Ildsjel, forbilde og en høylytt forkjemper

Hamzah Sajid, Elisabeth Vennevold og Lars Asbjørn Hanssen.

Vi spurte tre personer som har hatt mye med Fahad Abby å gjøre det siste året om de kan beskrive ham. Dette svarte de:

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.12.2017 kl 13:53

Akersposten
Akersposten Media

Tre om Abby:

Hamzah Sajid, erfaringskonsulent, Hovseterløftet, og jusstudent

«Abby har et brennende engasjement for Hovseter. Spesielt med tanke på barn og ungdom. De som kjenner Abby godt, vet hva han står for. Medlidenhet, rettferdighet og kjærlighet. For alle!

Abby bryr seg om hvordan andre har det. Spesielt med tanke på oppvekstvilkårene til de unge på Hovseter. Det viktigste for han er at barn og unge har en plattform hvor de kan utvikle seg. På alle måter.

Han har for eksempel vært en høylytt forkjemper for at Hovseter igjen skal få en ungdomsklubb. Her har han jobbet tett med både politikere og beboere på Hovseter for å komme fram til en løsning. Noe man nå nærmer seg.

Han er et forbilde for mange. En person du kan komme og snakke med når det er noe som plager deg, når du trenger hjelp, eller hvis du bare trenger en å prate med. Han er alltid klar med noen oppmuntrende ord. På et sted med få forbilder er han en viktig stemme. Jeg som har vokst opp på Hovseter med Abby, vet at han har et engasjement for Hovseter uten like!

For å oppsummere kan man si at Abby rett og slett er en ildsjel!»

Elisabeth Vennevold, bydelsdirektør:

«Abby er en engasjert, varm og ikke minst en modig mann. Jeg har møtt ham flere ganger i år, og det er ikke tvil om at han er opptatt av det forebyggende barne og ungdomsarbeidet i bydelen og spesielt på Hovseter. Han er et viktig forbilde.

Abby har i år vært spesielt opptatt av at ungdommen på Hovseter må ha et sted å være. Han tropper opp både hos byråder, Bu-leder og Bydelsdirektør og fremmer klokt viktigheten av dette. Jeg setter stor pris på bekjentskapet med Abby.»

Lars Asbjørn Hanssen (H), bydelsutvalgsleder:

«Abby er en som i stor grad bryr seg om andre og som gjør sine omgivelser til et bedre sted. Han er både smart og klok til å få ting til å skje ved å være inkluderende og spille på andres ferdigheter. Han er kontaktskapende og i godt humør. Han er mer opptatt av resultatene enn av å fremheve seg selv, derfor liker han faktisk ikke å ta æren for det han får til, fordi han ser at ingen får til alt alene.

Han er real, rettferdig og ærlig og det han sier, det gjør han. Har gode pedagogiske evner som han viste ved klassevisninger i forbindelse med valget.
Jeg ble egentlig kjent med Abby da saken med Hovseterhjemmet var på sitt mest intense. Da så jeg at hans engasjement gikk langt utover egeninteressen.

«Får vi navnet, så skal vi gi noe tilbake. Vi skal vise at dette betyr mye for alle her på Hovseter. Jeg vet at ungdommen står klar til å gi innhold for dem som er på hjemmet,» sa Abby. Slik ble det.»

LES intervjuet med Fahad Abby, Årets Medmenneske 2017

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse