Ikke en eneste bolig til flyktninger

FESTEN: 6. juni ble det holdt fest for flyktninger som Bydel Ullern har ansvaret for. Carl Oscar Pedersen ønsket velkommen, men bydelen klarer ikke å skaffe boliger til dem. Foto: Vidar Bakken

Bydel Ullern finner, tross alle anstrengelser, ingen boliger til flyktninger. Bydelslederen er fortvilet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.07.2016 kl 11:22

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: - Det er en fortvilet situasjon. Bydel Ullern har fått ansvaret for å integrere og plassere 48 flyktninger i år og flere neste år. Vi klarer ikke å skaffe boliger, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen.

For dyrt

Mens bydelen og frivillige bedriver et solid arbeid for integrering, er det ikke boliger å oppdrive i markedet.

- Det kommunale selskapet Boligbygg har kun fått kjøpt en eneste bolig i 2016. Det er rett og slett for dyrt. I tillegg får ikke bydelen tak i leieobjekter. Det er mangelvare, og det som er ledig er kolossalt dyrt. Utbyggere vegrer seg også for å legge til rette for kommunale leiligheter, og det gjelder særlig for utsatte grupper, inklusive for folk med funksjonshemning. Vi kan ikke sitte rolig og se på at dette skjer, sier Pedersen, som ikke vil gå av veien for å bruke sterkere virkemidler.

Må øremerke

- Når det ikke går med frivillige ordninger, må vi ta tak i det. Jeg vil i forbindelse med kommende boligprosjekter foreslå overfor bystyret at utbyggere må sette av og øremerke en andel boliger til vanskeligstilte grupper og til flyktninger. Dette vil jeg ta opp rett over sommeren, sier Pedersen.

Les også:

Bonanza i boligmarkedet på Skøyen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse