– I perfekt harmoni med omgivelsene

Torsdag formiddag ble den amerikanske ambassaden offisielt åpnet – på amerikansk vis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.06.2017 kl 14:22

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Flotte omgivelser ved ambassaden. Foto: Fredrik Eckhoff

MAKRELLBEKKEN: Ambassaden ble tatt i bruk allerede midt i mai, men torsdag 15. juni var det taler og snorklipping. Og i klassisk amerikansk tradisjon, var amerikanske marinesoldater på plass.

58 år siden sist

I mangel av en amerikansk ambassadør i Norge for tiden, er det chargé d’affaires, Jim DeHart som er øverste sjef for ambassaden, og det var han som var vert for arrangementet torsdag. Med seg da snoren ble klippet, hadde han blant andre byrådsleder Raymond Johansen og utenriksminister Børge Brende.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

US Marines på plass for å markere åpningen. Foto: Vidar Bakken

I talene var både DeHart, Johansen og Brende opptatt av det langvarige forholdet mellom USA og Norge. Åpningsdagen er nok ikke tilfeldig valgt heller, ettersom det var på 15. juni den forrige ambassaden ble åpnet også – for 58 år siden.

– Mye har endret seg i verden på 58 år, men forholdet til Norge er fremdeles sterkt, sa DeHart, og han la vekt på at Norge spiller en aktiv og viktig rolle internasjonalt.

En touch av Frihetsgudinnen

Børge Brende sa fra talerstolen at han mener at ambassaden ved Husebyskogen ligger «i perfekt harmoni med omgivelsene», og at det grønne kobberet kan minne litt om Frihetsgudinnen i New York.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Utenriksminister Børge Brende. Foto: Vidar Bakken

Ettersom den nevnte statuen har kobber fra Norge, nærmere bestemt en gruve på Karmøy, mente han at dette var en passende kobling mellom Norge og USA.

Nabofest kommer!

Jim DeHart var i talen sin også inne på forholdet til nabolaget. Han fortalte at amerikanerne er opptatt av å være gode naboer, og han kunne opplyse at de planlegger et stort «house warming party» i august, hvor nabolaget vil bli invitert.

Akersposten.no kommer snart med sak med flere bilder av hvordan ambassadeområdet ser ut innenfor gjerdene!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse