«Hvorfor kan ikke den kostbare parken brukes på kveldstid?»

VIL HA FORBEDRET BELYSNING: Men den treningsinteresserte Akersposten-tipseren må vente på ubestemt tid, når det gjelder å få innvilget ønsket om utbedret Tuftepark. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

En engasjert Akersposten-leser kaster smått ironisk et kritisk lys over det nå bekmørke treningsanlegget i Mærradalen

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2017 kl 19:54

Akersposten
Akersposten Media

HOVSETERDALEN: – Tufteparken i Mærradalen er utrolig godt mottatt, det er mye folk der fra morgen til kveld. Det er egentlig en gladsak å være til stede noen timer og se alle de forskjellige menneskene som bruker apparatene til å holde seg i form, på alle ukedager og til alle døgnets tider, sier vår tipser, som ønsker å være anonym.

Vedkommende lar seg engasjere fordi det er blitt brukt en del penger på disse treningsparkene, fra Arendal i sør til Kirkenes i nord, deriblant i Hovseterdalen i Oslo vest.

– Bekmørkt

Pakken, med de ni apparatene Tufteparken består av, er designet på en måte som gjør at øvelsene kan utføres av absolutt alle, uansett forutsetninger.

- Men så er det også en trist side av saken. I hele parkens levetid, fra juni i år og ut august, har den vært full av treningsentusiaster frem til klokken 22 om kvelden. Nå er den imidlertid helt tom etter klokken 19.30, som skyldes at det er bekmørkt i parken, sier tipseren – og er kritisk til at parken ikke er tilrettelagt for å bli brukt på kveldstid.

– For folk flest, som er i jobb, er dette et ypperlig tidspunkt å trene. Så det er synd ingen har tenkt på at en så kostbar park ikke skal kunne brukes på kveldstid mellom september og mars, skriver tipseren.

Vedkommende spaserer daglig forbi parken og forteller at Tufteparken gjennom flere måneder nærmest har vært et treningseldorado i bydelen.

– Jeg passerer den i helgene når jeg triller barn. På morgenen når jeg følger til skolen, på ettermiddagen når jeg går fra skolen og på kveldstid når jeg jogger. Det er stort sett alltid folk der. Men det er drastisk færre nå når det er så mørkt, skriver vedkommende.

Begrenser antall besøk

- Hvor realistisk er det at folk vil fortsette treningen utendørs når temperaturen synker og dagene blir kortere etter sommermånedene, tror du?

- Jeg ser flust av folk med piggsko på vinteren, så ser for meg at disse ville brukt parken hvis det var lyst der. Men garantert færre enn på sommeren, men i september og oktober ville det jo vært en del folk der hvis det hadde vært lysere, svarer tipseren.

- Hva anser du som en god løsning på det du beskriver?

- En fornuftig løsning er sikkert å henge enda en lykt på stolpen som allerede er der, men som bare lyser mot stien, ikke parken. Jeg vil tro man kan henge en lyskaster på den. Når man ser hvor stor suksess dette tiltaket har vært, så er det rart ikke å utnytte det til fulle, svarer tipseren på ett av våre oppfølgingsspørsmål.

Kommunen vil avvente

Akersposten tar derfor kontakt med Bymiljøetaten i Oslo kommune, for å få vite om treningsfolket bokstavelig talt går lysere tider i møte i Mærradalen.

Pressekontakt Monica T. Olsen forteller instansen er glad for at Tufteparken benyttes av mange, og at ønsket om belysning er notert.

Derimot vil hun ikke love en utbedring med det første.

- Vi pleier normalt ikke å belyse slike mindre anlegg. Det kan også hende at hele treningsparken må flyttes på dersom det på sikt blir bekkeåpning av Mærradalsbekken. Dette er hovedgrunnene til at det per i dag ikke er satt opp belysning, sier Olsen.

LES OGSÅ: «Hvorfor har de så mye mer hemmelig post på Røa, enn resten av landet?»

LES OGSÅ: «Oslo-passasjerene er ikke verdt det samme som andre passasjerer»

LES OGSÅ: Sykkelentusiast (35) om veisikkerheten fra Tryvann: - Latterlig og flau!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse