ANNONSE
Annonse

Hvor skal så båtopplaget ligge?

SKAL ERSTATTES: Båtopplaget i Bestumkilen vil bli borte og nå starter arbeidet med å erstatte dette. Arkivfoto

Av områdereguleringen for Skøyen går det frem at båtopplaget i Bestumkilen vil bli avskaffet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2018 kl 13:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BESTUMKILEN: Samtidig står det at det ikke vil skje, uten at det foreligger erstatningsarealer for båtopplaget. Hva skjer så med arbeidet å skaffe nye arealer? Vi spurte divisjonsdirektør Reidun Stubbe i Bymiljøetaten.

- Det er riktig at vi skal utrede erstatningsarealer for båtopplaget og vi setter nå i gang planarbeidet med konseptutvalgutredning etter bestilling fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel, sier Stubbe.

Les også: Båtopplaget forsvinner, men løsningen er der

- I flere omganger er det å bygge en øy i Lysakerfjorden blitt tatt frem som et alternativ for båtopplaget. I og med alle de store massene som skal tas ut ved for eksempel bygging av Fornebubanen, så kan vel det fremdeles være aktuelt?

- Den gamle Fjordbruksplanen foreslo en øy tilrettelagt for maritim aktivitet her, og er ett av alternativene som vil bli vurdert. Vi skal ha en bred tilnærming til dette med fokus på behov og alternative steder. Hvor mange båter vil det være snakk om? Kan flere båter ligge i vann i opplagsperioden og er det andre alternativer på land? Kan båtopplaget effektiviseres? Her er ingenting forskuttert. I første omgang snakker vi om en idemyldring med deltakelse fra relevante aktører. Alt skal opp på bordet, sier Stubbe.

Les også:

Skøyen: Det blir 12 etasjer i stedet for 16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse