Hvem fortjener Oslo bys arkitekturpris?

FÅTT PRISER: Tidligere vinnere av Oslo bys arkitekturpris. Foto: Øverst fra venstre: 2015 – Bjerkedalen park (Foto: Plan- og bygningsetaten), 2014 – Kuben yrkesarena (Foto: Nils Petter Dahle). Nederst fra venstre: 2013 – Nedre gate 5-7 (Foto: Vegard Kleven), 2012 – Parkveien 5 (Foto: Finn Ståle Felberg).

Vi ønsker flere forslag til Oslo bys arkitekturpris, skriver Plan- og bygningsetaten i en pressemelding.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: – Vi har fått inn gode forslag til kandidater, men vi ønsker enda flere. Hvis du allerede nå vet hvem du ønsker å foreslå, ikke vent til 1. april. Send oss gjerne en e-post med forslag i dag, sier Hilde Olea Simonsen, enhetsdirektør for ressurssenteret i Plan- og bygningsetaten.

Bygning, byrom eller park

Alle kan foreslå kandidater til prisen. Det kan være en bygning, et byrom eller en park som du synes fortjener oppmerksomhet. Kriteriene for tildeling er at byggeprosjektene skal være ferdigstilt i 2015, og landskapsprosjektene skal være fra perioden 2011–2015.

Se bildet større

Hilde Olea Simonsen, enhetsdirektør for ressurssenteret i Plan- og bygningsetaten. Foto: Plan- og bygningsetaten

– Du trenger ikke skrive en lang søknad, sier Simonsen. – Det holder med navn og adresse på prosjektet, og gjerne en setning om hvorfor du foreslår prosjektet.

Kandidatene blir stilt ut på Rådhusplassen i oktober, i en utstilling designet av Line Solgaard arkitekter i samarbeid med Kulturbyrået Mesén og kunstner Sebastian Sanders.

Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen og mottar forslagene. Rådet for byarkitektur vurderer forslagene og nominerer deretter tre kandidater for byutviklingskomiteen. Komiteen innstiller vinneren og inntil to hedrende omtale til forretningsutvalget på Rådhuset.

Prisen deles ut i bystyresalen 13. oktober 2016.

Send forslaget til arkitekturpris@pbe.oslo.kommune.no.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Forstår ikke hvorfor Madserud sykehjem skal driftes av kommunen

Rusinstitusjon blir flyktningebolig

Lanserer idé om pil til venstre i Smestadkrysset

Ser du hvor dette er? 13.000 historiske bilder tilgjengelige

Restaurantsjef raser mot VM i skiskyting

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse