Hva skjer med Lysakervassdraget?

T-banebro og Svingen bro over Grinidammen. Foto: Lysakervassdragets venner

Lysakerelva og området rundt er et av de viktigste tilbudene til rekreasjon og friluftsliv i våre bydeler. Nå kan du være med å påvirke hvordan arealene skal skjøttes i fremtiden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2018 kl 12:25

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Onsdag 21. mars arrangerer Lysakervassdragets venner debattmøte med tittel: "Fremtidig forvaltning av Lysakerelva". Møtet finner sted i Samfunnshus Vest på Røa, over Deichmann bibliotek, klokken 20.00. Dørene åpner klokken 19.30. Alle er velkomne.

Skjøtsel

I utkanten av to kommuner ligger Lysakerelva, som Oslo og Bærum kommune deler ansvar for. Nylig vedtatte kommunedelplaner beskytter friarealene i begge kommuner fra Lysaker og Lilleaker til Bogstadvannet. Gjennom vedtakene fikk vassdraget og dets grønne kantsonebelte beskyttelse mot utbygging, men hvordan skal arealene skjøttes?

Saken fortsetter under bildet

Se bildet større

Mølledammen mellom Lysaker og Lilleaker. Foto: Lysaketvassdragets venner

Påvirkning

Oslo kommune vil ha en ny forvaltningsmodell, men hva ønsker beboere i nærområdet?
Det blir debatt mellom lokalpolitikere, velforeninger og lokalbefolkning om forslag til en forvaltningsnemnd som legger strategi for tilsyn, skjøtsel og utvikling av dette flotte friluftsområdet for Østre Bærum og Oslo Vest.

- Det er viktig at vi nå får innspill fra folk som har et forhold til Lysakervassdraget. Her har man mulighet til å komme med ønsker og å være med på å påvirke fremtidig bruk av friluftsområdet, sier John Tibballs i Lysakervassdragets venner.

Debatten ledes av lederen i Oslo Elveforum, Per Østvold.

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse