ANNONSE
Annonse

Hva skal parken hete – og hva skal den brukes til?

Bydel Ullern og Mustad Eiendom bød på kaffe og croissanter til forbipasserende Lilleaker-folk i morges, og inviitasjon til å ha meninger om bruk av den nye parken som skal tilrettelegges i sentrum av Lilleaker. Fra v. adm.direktør Olav Line i Mustad Eiendom, markedsdirektør Herman Dyrø i Mustad Eiendom, bydelsdirektør Marie Joten og kultur- og oppvekstssjef Lennart Hartgen i bydel Ullern. Foto: Reidar Martinsen

Brakken skal bort, og det skal bli langt triveligere. Men hvordan skal den se ut, hva bør den inneholde, og hva skal parken hete?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 10:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Kaffe, croissanter, Mustad-sjefen og bydelsdirektøren var alle sterkt tilstede i Lilleaker sentrum mandag morgen, sammen med syv minusgrader. Folk hastet til jobb, men de fleste takket ja til kaffe og bakervarer – og til å slå av en prat med to av Ullerns mest sentrale personer.

Saken fortsetter under bildet.

Til sommeren skal denne brakka som Bydel Ullern disponerer, fjernes, og det skal opparbeides en park her rett ved siden av Stoppestedet og Lilleaker trikkestasjon. Midt på plassen står statuen til minne om Lilleaker-beboer og skihistoriker Jacob Vaage.

Adm. direktør i Mustad Eiendom Olav Line og Ullerns bydelsdirektør Marie Joten er begge enstemmige når de snakker om betydningen av å møte befolkningen på Lilleaker. Denne gangen var det modernisering og påfølgende bruk av og navn på plassen ved Stoppestedet på Lilleaker som var på agendaen.

Bedre uten brakke

– Når utvidelsen av Stoppestedet, møtestedet i bydelen for både unge og eldre, står ferdig til sommeren, skal den midlertidige brakka her bort, sier Line.

– Den har huset noen av bydelens oppgaver, men de flyttes inn i Stoppestedet når utvidelsen er fullført. Dermed får vi frigjort parken igjen, og ønsker å oppgradere den. Nå ønsker vi å få innspill fra folk på hva vi kan bruke parken til – og forslag til et navn på den, sier Line.

Bydelsdirektøren legger til: – I dag er jo dette et veikryss. Vi håper at en ny park kan gjøre det litt triveligere her, og at Stoppestedet blir et enda bedre sted – både for unge og eldre. Stoppestedet med kultursenter for eldre og tiltak for barn og unge har en flott beliggenhet rett ved siden av trikkeholdeplassen, sier hun.

Tror på aktivitet

Kultur- og oppvekstsjef Lennart Hartgen i Bydel Ullern tror mest på en type aktivitetspark.

– I dag er det ikke et slik sted i bydelen. Parken blir jo liggende i et område med endel trafikk, og egner seg derfor dårlig til et sted hvor folk kan sitte og lese en bok for eksempel. En skate- og tuftepark derimot bør kunne fungere bra her, sier han, og legger til: – Da kan dette bli et fint møtested utendørs for de unge, som også kan bidra til at flere bruker Stoppestedets øvrige aktivitets- og klubbtilbud.

Bydelsdag

Bydelsdirektøren er ellers full av lovord om samarbeidet med Mustad Eiendom.

– Vi har alltid hatt et godt samarbeid,. Vi møtes jevnlig, og Mustad – som jo er en betydelig eiendomsutvikler på Lilleaker – lytter til våre innspill.

– Nå jobber vi også med å få til en bydelsdag sammen med Mustad, frivillige organisasjoner og så videre. Vi tenker oss bydelsdagen sammen med det årlige Lilleaker Music Event, og skape et virkelig flott arrangement, sier Joten.

Forslag?

Utpå vårparten vil avgjørelsen om hva parken skal hete falle – så kom med forslag til bruk OG navn ! Det kan skje til: Facebook.com/Lilleakerbyen eller Lilleakerbyen@mustadeiendom.no

LES OGSÅ: 20 år med moro på Kaktus

Sprengestopp etter ulykken på Røa

Kaotisk på skoleveien

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse