Hva har vært på ferde her? Ulv eller gaupe?

Litt nysnø i sporene gjør det litt vanskelig å se hva som har tatt livet at rådyret natt til fredag i Sørkedalen. Ekspertene har landet på gaupe. Foto: Erik Hanseid

Det fins ingen vitner til dette rådyrets dødskamp på et jorde like ved Sørkedalen kirke fredag morgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2017 kl 15:09

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Hele forpartiet på rådyret er fortært.

SØRKEDALEN: Vis à vis Sørkedalen kirke, ikke langt fra både matbutikken og langrennsstadion til Sørkedalen IL, driver Erik Hanseid en gård. Tidlig fredag formiddag kom han over dette halve rådyret midt på jordet.

– Jeg har holdt på her på gården i fem år, og dette er første gang jeg finner noe sånt, sier Hanseid til Akersposten.no.

Han forteller at han tok bilder og tok kontakt med viltforvaltningen både i Bymiljøetaten og hos Fylkesmannen. Det mest interessante var naturligvis om det kunne vært ulv som hadde vært på ferde.

– Men man kjenner ikke til at det er noen ulv i dette området for tiden, sier Hanseid, og etter litt bilder frem og tilbake til ekspertene, ble det slått fast at det høyst sannsynlig er en gaupe som har vært på ferde i løpet av natten.

– Det har snødd litt i sporene, noe som gjorde det litt vanskelig å se. Det ligger bare en del igjen av dyret, og det er mye spor. Det har nok vært en skikkelig kamp, sier Hanseid, som mener at det ikke er mye gaupe i området.

– Likevel kan vi altså oppleve bare 10 minutter fra storbyen at et rådyr blir tatt av gaupe. Det er egentlig ganske eksotisk.

Les også:

En utrolig kafé feirer 10 år


Tre til 16 etasjer på "nye" Montebello


Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Planlegger 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse