Hva gjemmer seg bak gjerdet?

NYSGJERRIG: Etter mange års venting er Akersposten utsendte nysgjerrige på hva som befinner seg bak porten. Alle foto: Vidar Bakken

Sikkerheten er i høysetet når Akerspostens to representanter er blant de inviterte til den offisielle åpningen av den amerikanske ambassaden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2017 kl 10:40

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

BEKKELØP: Sett mot Husebyskogen. Bekkeløpet er endret, men kunne med fordel ha litt vann.

Se bildet større

FLERE BYGG: Hva byggene inneholder er naturligvis hemmelig. Cirka 200 ansatte jobber på området.

Se bildet større

MEGET MINIMALISTISK: Presseansvarlig Øyvind Gustavsen og redaktør Fredrik Eckhoff slapper av i lobbyen.

Se bildet større

LUFTIG: Det føles befriende å komme inn i kafeterian.

MAKRELLBEKKEN: På forhånd måtte vi informere om hvor mye kamerautstyr vi skulle ha med og at vi skal møte en time før arrangementet skulle starte. Selv om vi er inviterte gjester blir vi grundig sjekket i sikkerhetskontrollen. En og annen flyplass kan skkkert ha noe å lære. Legitimasjon blir holdt tilbake i kontrollen, før vi blir sluppet inn på amerikansk område.

Klikk på bildene for større versjon

Se bildet større

I USA: Her er vi på amerikansk grunn. Hovedporten til høyre i bildet.

Hva er lov?

Vi er faktisk de første som kommer inn. Her blir vi først briefet av sikkerhetssjefen om hva og hvor vi kan fotografere. Vi blir spesifikt gjort oppmerksom på hva vi ikke får lov til å fokusere på. Vi blir informert om at sikkerhetsanvarlig vil gå gjennom bildene vi tar før vi får forlate området.

US Marines

Konklusjonen er at sikkerheten er på topp. Deretter blir vi overlatt til to presseansvarlige, en amerikaner og en nordmann. Disse er behjelpelig i nærheten under hele oppholdet og over alt hvor vi beveger oss. Som lokalavis føler vi oss store.

Under selve seremonien blir vi informert om at US Marines har ansvaret for indre sikkerhet. Det er de virkerlig tøffe gutta. I og med at vi ikke får lov til å forografere sikkerhetsfolk, må vi spørre om vi kan ta bilder av representanter for US marines som skal bære flaggene frem under åpningen. Det blir sjekket et eller annet sted, og så får vi lov til det.

Se egen sak om seremonien her.

Se bildet større

MOT MORGEDALSVEIEN: Beplantet og godt opparbeidet, men savner som sagt litt vann i bekken.

Frodig

Området rundt ambassaden er flott opparbeidet. Vi savner riktignok litt vann i bekken som har fått nytt løp gjennom ambassadeområdet. Trær og blomster gjør området frodig og unngår at blikket blir dratt mot stålgjerdene som omkranser oss. Inne i hovedbygget er det lov til å fotografere sittegruppen i lobbyen og det er fri fotografering i kafeterian og på terrassen. Andre steder er uaktuelt.

Se bildet større

INGEN BUNKER: God plass og vinduer som slipper inn masse lys.

I kafeterian/kantinen er det høyt og luftig under taket med utsikt til Njårdhallen, som for øvrig er behjelpelig med å oppbevare bagger for visumsøkere, bagger som ambassaden ikke slipper inn på området.

Les saken her: Oppbevarer det som ambassaden nekter å ta inn

Se bildet større

TERRASSEN: Rett ut fra kafeteria/kantine ligger en stor terrasse med utsikt til Njårdhallen.

Til slutt. Alle bildene ble godkjent av sikkerhetsanvarlig. Så fikk vi tilbake legitimasjonen og med den i hånden sto vi plutselig på norsk jord igjen.

Takk for titten!

Les også:

KOMMENTAR: Var det verdt det?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse