Hold de unge unna Sørkedalen i kveld

STERK ADVARSEL: Politiet advarer sterkt mot festingen i Sørkedalen. Foto: skjermbilde

Fredag gikk politiet ved Majorstuen politistasjon ut med en sterk oppfordring. Ikke la mindreårige få lov til å delta på fest i Sørkedalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2016 kl 13:53

Akersposten
Akersposten Media

SØRKEDALEN: Akersposten har hatt flere saker om den ukontrollerte festingen på Elveli i Sørkedalen, hvor et lokale stadig blir leid ut til ungdom uten voksenkontroll. Lokalet ligger langt fra annen bebyggelse og kommunikasjonsmidler. Nå har Ungdomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon gått ut med en sterk oppfordring til alle foreldre om å holde de unge borte fra den planlagte festen lørdag kveld.

Les også: – Sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede

Ungdomsfestene arrangeres ofte av årets russekull fra ulike videregående skoler, hvor ungdom på 16 år og yngre kan bli invitert.

– En del foreldre skjønner ikke helt dimensjonen av hva som foregår på slike fester. Det handler om sex, overstadig berusede unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede, sa politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon i Akersposten tidligere denne måneden.

Hold mindreårige borte

Politiet ved Majorstuen skriver på Facebook:

Vi har fått informasjon om at det i morgen (lørdag) vil være nok en stor fest langt inne i Sørkedalen. Det skal være mange unge som har tenkt seg dit. Vår erfaring med disse festene er at de går helt over styr. Det er mye alkohol og narkotika. Vi har også erfaring med at det lett oppstår slåsskamper. Det er også mye seksuellaktivitet i buskene rundt festen hvor deltageren er så fulle at det kan diskuteres om de er i stand til å gi et reelt samtykke.

Vår anbefaling er å ikke la mindreårige dra på disse festene! Om du har ungdom du mistenker skal på denne festen, så oppfordrer vi deg til å ta turen selv for å se etter din ungdom.

Rektor og foreldre advarer også

Tilstandene rundt de utagerende festene i Sørkedalen har blant annet ført til at foreldre ved Persbråten videregående skole har dannet en åpen Facebook-gruppe, som de har kalt «Engasjerte foreldre Persbråten VGS». Her advarer både rektor og foreldre mot de planlagte festene.

Les saken her: Rektor og foreldre advarer mot ny ungdomsfest

Les også: – Vi ser ungdomsfester som er rene fylleslag

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse