Hold barna unna rådhusplassen

FØLG REGLENE: Se det fantastiske fyrverkeriet fra havnebassenget på avstand.

Bymiljøetaten advarer mot å ta med barn til rådhusplassen nyttårsaften.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.12.2016 kl 15:05

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: Klokken 24.00 sendes ett av flere offentlige fyrverkerier opp fra en flytebrygge i havnebassenget foran rådhuset. Mange vil se dette på nært hold, noe som fører til stor trengsel og mye støy. Bymiljøetaten som koordinerer fyrverkeriet advarer derfor barnefamilier mot å ta med barna til rådhusplassen.

«Rådhusplassen er ikke et godt egnet sted for barn under oppskytingen. Av erfaring blir det trengsel, mye støy og mange alkoholpåvirkede personer her i tiden før og under oppskytingen», skriver etaten i en pressemelding.

Bymiljøetaten oppfordrer også voksne om å se fyrverkeriet på avstand i stedet for å møte opp på rådhusplassen.

Pinneraketter bøtlegges med 7000 kroner

I år, som tidligere år, er det forbudt å avfyre raketter med styrepinner. Det gjelder hele Oslo. Oslo politidistrikt opplyser at reaksjonen for oppskyting av fyrverkerirakett med styrepinne normalt er et forelegg på minimum 7000 kroner. Etter at forbudet trådde i kraft har antall personskader og skader på eiendom gått betraktelig ned.

Totalforbud

De fleste er kjent med at det er totalforbud mot privat oppskyting av fyrverkeri, uansett kategori, innenfor Ring 2 (Kirkeveiringen), samt på Kampen og Vålerenga. Det er også totalforbud mot å sende opp nødbluss. Det er heller ikke tillatt å sende opp såkalte flyvende lanterner, da disse utgjør stor brannfare. Det er også forbudt å la barn under 18 år skyte opp fyrverkeri. Bruk vernebriller, også de som står og skal se på avfyringen av fyrverkeri bør bruke disse.

Les mer om trygg bruk av fyrverkeri her

Les også:

- Kjære Knut, nå unner vi deg litt latere dager

Brann i Ullern allé

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse