Historisk høye tall for Akersposten

VISER FOR VERDEN: Redaktør Fredrik Eckhoff legger ikke skjul på Akerspostens historiske fremgang. Her i vinduskarmen på Akerspostens nye kontor ved Røakrysset. Foto: Vidar Bakken

Akersposten har hatt en eventyrlig vekst siden starten 1. mars i fjor. I januar hadde Akersposten.no 112.000 unike brukere og 273.324 sidevisninger. Avisen har for første gang flere lesere enn da avisens papirutgave ble lagt ned.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2017 kl 15:11

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: – Vi har opplevd en stor og hyggelig økning i lesertallene i løpet av det første snauet året vi har holdt på siden vi startet opp igjen Akersposten som ren nettavis. Tallene viser også at vi når lesere langt utover våre bydelers grenser. Spesielt mot slutten av høsten 2016 kunne vi se at interessen for vår avis økte veldig, og i januar tok det helt av. Da satte vi rekord på rekord, og vi endte på rundt 273.324 sidevisninger i januar.

– Vi har flere lesere nå enn den gangen Akersposten var både på nett og papir, før den ble lagt ned for to år siden. For å sette det i perspektiv, så ble Akersposten den gangen distribuert i alle postkasser i våre to bydeler med cirka 80.000 innbyggere. Likevel har vi altså passert tallene nå som ren nettavis, sier redaktør Fredrik Eckhoff.

Sosiale medier

– Det mest interessante for oss er at vi ser at sakene våre jevnt over får flere klikk og delinger på sosiale medier enn før. Vi ser også at engasjementet har økt gjennom kommentarer, tilbakemeldinger og oppmerksomhet i sosiale medier, sier Eckhoff.

– Dermed kommer også de gode tipsene, både om nye saker og oppfølging av saker vi allerede skriver om. Det er virkelig artig at vi er med på å sette viktige, lokale temaer på dagsorden. Stadig flere debattinnlegg er også et godt eksempel på det.

Lesere over hele verden

Eckhoff forteller at Akersposten når ut til stadig nye grupper lesere i Oslo vest.

– Vi har hatt en del saker i det siste som virkelig har spredd seg og bidratt til å markedsføre Akersposten.no som en nyttig lokalavis for bydelene våre. Noen av sakene har også vakt oppmerksomhet utenfor våre bydeler. I tillegg er det jo morsomt å se at leserne følger oss uansett hvor de er i verden. Mange er nok på ferie og følger med på hva som skjer i «hjembygda».

– Flere er også bosatt i utlandet, og vi kan se at vi har faste lesere fra alle verdenshjørner. Det er gøy når vi ser at for eksempel en leser i Kuala Lumpur følger oss nesten daglig. Antakelig er det en utflyttet Oslo vest-beboer.

Se bildet større

AKERSPOSTEN PÅ RØA: Hei du, har du sett på maken? Foto: Vidar Bakken

Annonsørene

– Den betydelige økningen i antall lesere og sidevisninger har naturligvis stor betydning for våre annonsører, som opplever oppmerksomhet for sin merkevare. Vi får tilbakemeldinger fra næringsdrivende som har etablert seg i vårt område, som er strålende fornøyde med responsen på sine annonser. På den annen side har vi sett at annonser for boliger gir veldig gode resultater. I ett område ble boligene solgt ut i rekordfart, sier Eckhoff.

– Det at vi har Bydel Ullern og Bydel Vestre Aker med oss på laget er også av stor betydning, sier redaktøren.

Og til deg som lurer på om Akerspostens gode lesertall har fortsatt ut i februar, svarer redaktøren:

– Ja, her går det så det suser!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse