Her må det da ha gått galt en gang i blant!

Lysaker i 1966, med den staselige stasjonsbygningen. Syklist midt mellom filene var ikke uvanlig, og trafikk inn og ut av E18 var slik det skulle være. Skjermdump fra filmen "E18 Lysaker 1966" av Per Øgland på Youtube.

Hele fire steder måtte trafikken krysse midtrabatten og møtende trafikk. Syklister kunne sykle midt mellom filene, samtidig som trafikken økte dramatisk hvert år. Se E18 på Lysaker i 1966!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2017 kl 10:26

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Syklist i farta!

LYSAKER: På denne videoen lagd av Jan Øgland på Youtube ser vi hvor mye hovedfartsåren fra Bærum til Oslo vest har endret seg. Bare i løpet av seks år, fra 1960 til 1966, økte trafikken med 40 prosent, fra 30.000 til 42.000 biler i døgnet.

Samtidig var det faktisk hele fire steder hvor trafikken måtte krysse over midtrabatten mot venstre – og møtende trafikk.

Etter dagens standard ser det hele ganske halsbrekkende ut, og det var ikke så rart at planene om broer og ramper over E18 ble lagd.

Se den lett nostagilske videoen fra hvordan det så ut på Lysaker her. Alt etter når du er født, vil du kjenne igjen noe, kanskje ingenting? Lysaker stasjon så i hvert fall veldig annerledes ut!

Se videoen her

Se bildet større

Her stopper trafikken på E18 opp i begge felter for å slippe ut biler fra høyre.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse