– Her kommer flomlyset til å stå på full guffe

Leder for Madserudhjemmet, Karina Michelsen, og byråd Inga Marthe Torkhildsen, feiret at sykehjemmet er blitt kommunalt. Foto: Fredrik Eckhoff

Madserud sykehjem skifter navn når det nå er kommunalt drevet. Byråd Torkhildsen er klar over at mange kommer til å følge nøye med på hvordan overgangen vil gå.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.01.2017 kl 16:26

Akersposten
Akersposten Media

MADSERUD: – Vi føler oss trygge på at dette skal gå veldig fint, sa byråd Inga Marte Torkhildsen under markeringen tirsdag av at kommunen har overtatt driften av Madserud sykehjem, som i samme slengen skiftet navn. Fra nå av heter det Madserudhjemmet.

– Det blir utrolig spennende å se hva vi kan gjøre for at dette skal bli enda mer et hjem, sa byråden og forklarte at navnendringen er med på å fokusere enda sterkere på at dette er hjemmet til de 80 beboerne.

Skapte furore

Den kommunale overtakelsen av driften av sykehjemmet fra private Norlandia, fikk enorm oppmerksomhet da det rødgrønne byrådet ganske raskt etter maktskiftet i Oslo høsten 2015 uttalte at flere sykehjem skulle tilbake under kommunale vinger. Det sykehjemmet som først hadde en driftsavtale som gikk ut på dato med en privat aktør i Oslo, var nettopp Madserud sykehjem.

Se bildet større

Nytt navn: Madserudhjemmet

Det var sterke reaksjoner på at Madserud sykehjem, som de siste årene har scoret godt på beboer- og pårørendeundersøkelser, skulle tilbake til kommunal drift.

– Det er ingen grunn til driftsendring på et sted som leverer kvalitet hele veien. Sykehjemmet er til for beboerne, ikke omvendt, og vi ønsker ikke at de skal styres av en ideologi som kan skape negative konsekvenser. I tillegg vet vi at en slik omlegging vil koste kommunen mange millioner kroner, bare på Madserud, sa for eksempel leder av Bydel Ullerns helse- og sosialkomité, Susanne Klafstad (H) til Akersposten.no i mars 2016.

Under seremonien tirsdag sa byråd Inga Marte Torkhildsen at hun er fullt klar over at mange kommer til å følge utviklingen ved Madserudhjemmet med argusøyne i tiden som kommer, i tillegg til henne selv.

Se bildet større

Byråd Inga Marte Torkhildsen

– Her kommer flomlyset til å stå på full guffe, sa hun og fortalte at hun var glad for at alle ansatte unntatt én blir med videre. Det betyr at alt ligger til rette for at beboere og pårørende merker lite til overgangen.

– Det skal ikke være kjempestore forandringer, for her er det veldig bra, sa Torkhildsen, som også fokuserte på at lønnen til de ansatte går opp når kommunen nå overtar.

– Jeg er glad for at lønna går opp. Vi trenger å rekruttere flinke folk. Vi gjør en av de viktigste jobbene, å ta vare på folk som ikke kan ta vare på seg selv, sa byråden.

– Strålende

Torkhildsen omtalte til det første møte mellom kommunen og ledelsen på Madserudhjemmet, som heftig. Men det er vann under broen nå, og sykehjemmets leder, Karina Michelsen, er fornøyd med hjemmets nye driver og sier til Akersposten at overtakelsen merkes mest for de ansatte, ikke så mye for beboerne.

– Men flere har allerede påpekt at vi har fått pene klær, smiler hun.

– Det er helt sikkert at dette går bra. Det blir strålende, sier Michelsen.

LES OGSÅ: – Hvorfor i all verden, spør bydelspolitikerne

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse