Her kan du gå på ski

Slik er det ved Svartbekken nå. Skiføret i Marka blir stadig bedre! Foto: Skiforeningen

Nå er det gode muligheter for sesongens første skitur i Marka, melder Skiforeningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2017 kl 18:02

Akersposten
Akersposten Media

MARKA: Snøen kom tidlig i år; allerede i slutten av oktober. Men på grunn av varmegrader og regn fikk den ikke ligge lenge. Snøen som har kommet de siste to dagene ser imidlertid ut til å bli! Nå er det meldt kuldegrader i en lang periode fremover. Dette kommer til å bli sesongens første skikkelige skihelg i Marka.

Dette skriver Skiforeningen i en pressemelding onsdag.

Godt grunnlag

– Det er veldig gledelig at vi får skiføre i Marka allerede nå i slutten av november. Våre løypebaser har tidligere pakket den snøen som har kommet, og skapt et godt grunnlag for snøen som har falt de siste par dagene, sier Erik Eide, generalsekretær i Skiforeningen.

Det snødde tirsdag og natt til onsdag, og snødybdene varierer fra fem til 30 centimeter, avhengig av hvor mye det har føyket. I Marka er det onsdag morgen lettskyet vær, og temperaturer fra 0 til -4 grader. Det blåser heftig mange steder, så kle deg godt om du skal ta deg en skitur. Opplevd temperatur er ofte betydelig lavere enn reell temperatur når det blåser som nå.

– Her i Skiforeningen er det store smil om dagen. Det er dette vi jobber for hele året, sier Eide.

Han anbefaler alle å finne frem skiene fra boden, og nyte de flotte forholdene vi har nå. Er vi veldig heldige kan dette holde frem til jul.

Slik er føret nå

Her er en oversikt over forholdene i de ulike områdene i Marka nå. Sjekk også ut Skiforeningens føremelding.

Nordmarka nord

På Svartbekken er det 10-25 cm snø. Løypene ut fra Svartbekken vil bli kjørt på nytt i dag med scooter. Det kjøres på veien mot flisbanen og inn til Kalvedalen. Det kom ganske mye snø i går så her er det flotte forhold nå! På Svea/Mylla skal det settes spor i løpet av onsdag.

Romeriksåsene

På Brovoll blir det flotte forhold. Der pakkes og prepareres det med scooter først, slik at vi kan kjøre med stormaskin på skogsbilveiene når sålen er god. Sporene blåser lett igjen, og vi anbefaler klassisk ski fremfor skøyteski.

Nordmarka syd

Skiforeningen har pakket terrengløypene fra Kikut til Nordmarkskapellet, og vi fortsetter arbeidet i dag. Her er det foreløpig veldig variabelt på grunn av mye vind. Oslo kommune har kjørt med skuter og dekkrulle fra Sognsvann-Ullevålseter-Frognerseteren. Løypene er ikke sporsatt. Det er mulig å gå på ski, men vær obs på stein og kvister. I Holmenkollen nasjonalanlegg er det preparert en løype på omkring 700 meter.

Krokskogen

I Sørkedalen er det mellom 5 og 20 cm snø. Løypa fra Skansebakken til Lysedammene og videre til Løvlia er preparert med skuter og matte. Her vil vi kjøre med løypemaskin i morgen. Det er stort sett bra, men stedvis lite snø og stein stikker opp. På Ringkollen har det kommet 30 cm med snø det siste døgnet. I lysløypa, på stadion og på treningsrunden er det kjørt med maskin og sporsatt. Det er også gode forhold videre til Løvlia. Vær forsiktig i utforkjøringene, og ikke ta de nyeste skiene. På Sollihøgda er Djupdalsveien preparert med løypemaskin for både klassisk og fristil. Det er også flotte forhold fra Sollihøgda til Sørsetra.

Vestmarka

I lysløypa ut fra Solli er det to spor og skøytetrasé, og det er fine forhold på skogsbilveiene. Fortsatt litt lite snø i løypene som går i terrenget. I Asker nærområder er det fortsatt litt lite snø, men det jobbes med å pakke snøen. Grønlandsveien fra Vestmarksetra til Mikkelsbonn er det preparert, men det er lite snø, så vær forsiktig. De første 200 meterne fra parkeringen er ikke sporsatt.

Kjekstadmarka

Det er fine forhold i lysløypa Spikkestad, Elvelia og veinettet Kjenner-Heggsjø-Sørummyra. Det er mest snø vest i Marka. På Eidjordet er det fine forhold i den ca 400 meter lange runden på skileiken. Det er gode forhold fra Eiksetra i Lier.

Østmarka

Golfbanen Ytre Enebakk og Krokhol er kjørt for klassisk, og lysløypa på Driv-plassen og Krokholveien er pakket med scooter. På grunn av vinden er det stor variasjon i snøforholdene.

Sørmarka

Runden på golfbanen på Greverud på 400 meter har fine forhold.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse