Her kan det bli 12 etasjer

Slik kan "nye" Røa bli, hvis Skanska får det som de ønsker. Der Kjærvik holder til i dag, blir det 12 etasjer. Hva utbygger tenker om Vækerøveien 197/199, er vanskelig å tolke ut fra denne skissen. Men det blå bygget i dag ser i hvert fall ikke slik ut. Akersposten har tidligere i høst spurt Skanska om de har kjøpt denne eiendommen, men fått "ingen kommentar" som svar.
Skisse: Link Arkitektur

«Levende gateliv og attraktive boliger» i opptil 12 etasjers høyde. Det er fremtiden på Røa.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.11.2017 kl 08:55

Akersposten
Akersposten Media

Gallup

Blir det fint med 12 etasjer ved Røakrysset?

Ja
Nei
Bygg gjerne 20 etasjer her.

Vis resultat

RØA: I hvert fall hvis Skanska Norge får det som de ønsker. De har fått Link Arkitektur til å tegne hvordan de ønsker at Vækerøveien 201 og 203 skal bli seende ut. Dette er den 4,9 mål store tomten ved Røakrysset, som i dag inneholder blant annet Miso Café, Kjærvik, Røalegene og Hårfint frisør. Akerspostens kontor er forøvrig i andre etasje, over Kjærvik.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Røakrysset. Arkivfoto

Selve signaturhuset ved Røakrysset, der familien Randklev drev butikk i mange tiår og som i senere tid var kjent for sin 7-Eleven-butikk, skal altså bort.

«Positiv, urban utvikling»

– Planforslaget skal tilrettelegge for positiv, urban utvikling sentralt på Røa, med levende gateliv og attraktive boliger rett i nærheten av T-banestasjonen. Området søkes omregulert for å få til en høy, kvalitativ utnyttelse i tråd med overordnede rammer for utvikling av prioriterte, stasjonsnære utviklingsområder, skriver arkitektselskapet, ifølge nettstedet Estate Nyheter.

Av den foreslåtte bebyggelsen på 10.800-11.350 kvadratmeter BRA, skal hoveddelen anvendes til boligformål. Det foreslås næringsformål/forretning på førsteetasjeplan der det er naturlig. Parkering skal skje i kjeller.

Markert hjørnebygg

– Det vil være naturlig å videreføre høyder fra ny bebyggelse syd for planområdet, og trappe denne opp mot Røa sentrum og krysset. Volumstudien som følger anmodningen om oppstartsmøte ligger hovedsakelig mellom 4-7 etasjer og trapper seg gradvis opp mot et markert hjørnebygg ved Røa-krysset, heter det i bestillingen.

Les hele saken på Estate Nyheter

LES OGSÅ: Skanska kjøper opp ved Røakrysset

To år med riving, graving og bygging på Røa torg

Persrevyen gjør comeback

De vil redde Vækerø politistasjon

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse