Her er stolpejakt-vinnerne!

Her stempler Hans-Peter Geis (92) inn på stolpe nr. 1 – startbua ved Sørkedalens idrettsplass. Han får ikke premie denne gang, men er nok en av de aller eldste deltakerne i går! Foto: Privat

Solid økning i antall deltakere og antall besøkte stolper.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2017 kl 14:03

Akersposten
Akersposten Media

VESTRE AKER: Fra midten av mai og ut oktober har man kunne funnet 60 stolper rundt om kring i Bydel Vestre Akers veier, grøntområder, topper, koller, sentrale og mindre sentrale steder. Stolpene som har hatt som formål å initiere til aktivitet har vært lokalisert på områder med lokal historie.

– Målet med stolpejakten er å få barn, unge, familier, eldre, skoler, barnehager og andre til å komme seg ut på tur i nabolaget/bydelen, og oppleve frisk luft og aktivitet, sier folkehelsekoordinator Mari Ullebø Nedberge.

Godt samarbeid

Stolpejakten i Vestre Aker er et samarbeid mellom Heming Orientering og Bydel Vestre Aker, som frem til nå har fungert kjempefint, fiølge Nedberge.

Heming orientering har, sammen med Røa, Ullern og Bygdøy historielag, satt stolpene ut på steder med lokal historie, og Heming har gjennom hele perioden passet på at stolpene er i orden, og «rykket» ut om det har kommet melding om skade på stolpe, eller bortkomne stolper.

Stor økning

Det er 2051 registrerte deltagere i stolpejakten for 2017. Dette er en oppgang på nesten 30 prosent fra i fjor. Til sammen har disse deltagerne besøkt 37.851 stolper.

– Dette er vi veldig fornøyd med! Stolpejakten har blitt et viktig og godt lavterskeltilbud for bydelens innbyggere – og en superfin måte å se og oppdage nabolag og egen bydel, sier hun.

Den mest besøkte stolpen i år er nr. 21 (eldste bygningen på Huseby skole) med 964 besøk, tett fulgt av stolpe nr. 9 (portnerbolig Bogstad) med 953 besøk. En god nr. 3 er den noe mer krevende stolpe nr. 34 (utsiktspunktet på Vettakollen) med 909 besøk.

– I alt vil jeg si at stolpejakten har vært et viktig bidrag for å få folk til å komme seg ut på tur i nærmiljøet, og noe jeg håper vedvarer selv uten stolpene frem mot vinteren, sier folkehelsekoordinatoren.

Premievinnere og -utdeling

Det er trukket ut vinnere blant deltakerne. Lørdag 11. november kan vinnerne komme innom Anton Sport på Røa mellom klokken 11 og 13 for å hente premiene sine. I tillegg kan alle som har tatt 30 stolper eller mer, velge mellom Stolpejakt-BUF elle en bok fra Bygdøy, Røa og Ullern historielag.

Her er vinnerne:

Kjell Erik Hustad, gavekort kr 1000

Erling Skaget, gavekort kr 1000

Marie Weider, gavekort kr 500

Else-Marie Gregers, gavekort kr 500

Marthe Bull, gavekort kr 500

Bård Endre Bendiksen, konfekteske

Berit Hallan, tekopp

LES OGSÅ: Her kan det bli 12 etasjer

– Byrådet er villige til å ofre de beste skolene

Ullernmenn er friskest i Oslo

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse