– Her er man kongen på haugen

Utsikten er det lite å si på når man sitter i en bolig med prisantydning 19,5 millioner på toppen av Holmenkollen.

– Her er man på taket av Oslo. Man ser alt, både fjorden og skauen. Også er det veldig stille her.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2018 kl 11:15

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Tysk kvalitet på et åpent kjøkken.

HOLMENKOLLEN: Boligmarkedets opp- og nedturer, svingninger og psykologi fascinerer, frustrerer og gleder. Prisene det siste året har vært i en liten bølgedal, men som vanlig her til lands skyter markedet fart igjen etter en rolig periode. Etter nyttår har aktiviteten tatt seg opp igjen, viste tall fra Eiendom Norge frem til februar, og eksperter spådde at nedturen i boligmarkedet kunne være over.

Meglere Akersposten snakket med tidligere i mars kunne også melde om aktivitetsøkning, raskere salg og flere folk på visninger og i budrunder.

Elsk eller hat

Men hva med det øverste sjiktet av boliger, som det tross alt fins en god del av i vår del av byen? Hvordan påvirkes denne delen av markedet av svingningene generelt? Har det veldig mye å si om prisene går to prosent ned eller én prosent opp i Oslo generelt når boliger i highend-klassen skal finne nye eiere?

Akkurat nå ligger en splitter ny funkisbolig øverst på Holmenkollen til salgs, nesten på Voksenkollen. Av prisantydningen, 19,5 millioner kroner, aner vi at dette er en bolig som mange sikkert drømmer om, men ganske få har mulighet til å skaffe seg.

Holmenkollen, Nordmarka og storbyen langt, langt der nede viser seg fra sin aller beste side når vi svinger inn i Thorleif Haugs vei denne senvinterdagen. Det er tidlig påskestemningen, men vinteren er ikke i nærheten av å slippe taket. I et større boligfelt hvor det har kommet nye boliger til helt siden en gang på 80-tallet, ligger nummer 69 og troner i øverste rekke. Det er mur og store glassflater, stål og rene linjer. Det er nytt og det er funkis.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

Eiendomsmegler Ellen Maxine Onsum.

– Et hus som dette, det er litt sånn elsk eller hat. Det er sjelden folk tenker at dette er «sånn passe». Et sånt hus vekker følelser. Liker man det gammeldags eller tradisjonelt, er ikke dette huset riktig. Liker man det kult, med mye glass og stål, er det spot on, sier megleren Ellen Maxine Onsum hos Eie.

Hun sitter i sofaen og har utsikt i fire retninger, der synet av Oslofjorden er det som fanger blikket sterkest.

Få slike boliger

– Så hva kjennetegner markedet når vi kommer opp i denne prisklassen? Her skal altså folk sette av rundt 20 millioner for sitt nye hjem. Det er mye penger.

Saken fortsetter under bildet.

– Hvis man sammenlikner med svingningene i markedet ellers, er ikke denne delen av boligmarkedet fullt så påvirket av svingningene. Enten har man 20 mill, eller så har man det ikke, sier Onsum. – Dessuten er det generelt relativt få boliger til salgs i denne prisklassen.

– Hvem ser du for deg kommer til å kjøpe dette huset?

– Jeg ser kanskje for meg et par, forholdsvis unge. De jobber mye og liker seg ute i skog og mark når de har fri, sier hun.

Mange nysgjerrige

Det har vært en visning på huset allerede, og interessen beskriver Onsum slik:

– Det var veldig mange nysgjerrige, som det ofte er når det er dyrt og flott. Men dette er et sånt hus som jeg tror man virkelig må falle for. Man må tenke «dette er meg!» Det er ikke et sånt hus som vokser på trær. Dette er bare dette, det er ikke mange bortover som er like, sier hun og peker rundt seg.

– Hva tror du gjør at dette området, taket over Oslo, er så attraktivt at de koster nærmere 20 millioner for et hus med 268 kvadratmeter primærrom?

– Her er man på taket av Oslo, man er konge på haugen. Man ser alt, både fjorden og skauen. Også er det veldig stille her. Når det er som verst luft nede i byen, er det fantastisk her oppe, sier Onsum. – Og her oppe er det jo alltid snø om vinteren.

Det beste beviset på akkurat det, må være at en OL-legende skal ha bosatt ikke så veldig langt unna. Det bør være snøgaranti nok.

LES OGSÅ: Boligmarkedet: – Slike tilstander har vi ikke sett siden høsten 2016

Slik blir avfallshentingen i påsken

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse