Henriks (59) surrealistiske håndverk vekker oppsikt

BLIKKFANG: Elghorn, sløyfer og slips i forskjellige farger pryder eiendommen på Besserud. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Kona våget ikke å se på da ektemannen hang opp blikkfangene - og nå skal hobbykunstneren realisere et nytt prosjekt på sin flotte eiendom på Holmenkollen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2017 kl 10:24

Akersposten
Akersposten Media

BESSERUD: - Jeg er egentlig kjemiingeniør og eiendomsutvikler, så dette er bare morsomt. Men jeg burde egentlig ha vært kunstner, tror jeg, sier Henrik Ulven med latter i stemmen, når Akersposten.no tar kontakt for å få rede på bakgrunnen for den uhøytidelige utstillingen.

Du har kanskje lagt merke til de fargerike elghornene, sløyfene og slipsene, som pryder flere av trærne på den majestetiske tomten nedenfor Besserud T-banestasjon?

Stor oppmerksomhet

Det er i hvert fall ikke uvanlig å observere forbipasserende peke og nærmest måpe av nysgjerrighet og beundring langs den aktuelle veistrekningen i Ankerveien.

- Nå står ikke jeg og teller alle som stopper og ser på kunsten, men har lagt merke til folk på T-banen som synes det er morsomt. Særlig Holmenkollsøndagen, og når det er pent snøvær. Da lyser dette opp. Det er fortsatt ingen som har kjørt av veien og gitt meg bulker i gjerdet, sier den allsidige hobbykunstneren.

Derimot var det ikke bare, bare å feste det kreative håndverket høyt i trærne.

- Jeg hadde en skrutrekker i den ene hånden, og horn i den andre ... Kona mi var ganske engstelig, og gjorde heller noe annet i mellomtiden. De er imidlertid ikke så tunge som de ser ut. Kunsten blir nok hengende der en stund til, og jeg må pynte på fargene sånn cirka hvert halvår. Jeg har nok av spray til å skulle holde på et par år til, sier Ulven, og beskriver det hele som en kjempejobb.

Tøffe tak

Særlig ble lukten fra fluoriserende spray, mildt sagt, utfordrende.

- Den holdt på å ødelegge meg, men jeg gjør det rett og slett for å få det fargerikt. Og når du sitter på T-banen er det moro å se ting som er litt annerledes.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

KREVENDE: Sprayingen av kunsten - og selve monteringen av den - var ifølge Henrik Ulven en kjempejobb. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

- Men er det noen sammenheng mellom elghorn, sløyfer og slips?

- Nei, det er vel egentlig ingen sammenheng, men det er jo et surrealistisk verk som gjør det absurd. Det er sånt som må til for å få folk til å få opp øynene. Det skal være underholdende, forklarer Henrik.

- Hvorfor akkurat disse fargene?

- Fordi det er første gang det finnes rosa elghorn, vil jeg tro. Jeg har aldri sett det før. De grønne er heller ikke så vanlige, og det måtte være noen farger som matcher. Rett og slett for at det skal være et surrealistisk verk for dyr. De inneholder også fluoriserende lys, med sterk intensitet, sier hobbykunstneren.

- Elg er målgruppen

Han forteller at mye av inspirasjonen kommer fra bilturer i Østerdalen. Men også fra firbeinte besøk på eiendommen.

- Vi har ofte elg i hagen om vinteren, og ønsker at også dyrene skal ha noe å se på når de kommer på besøk. Derfor kaller jeg den kunst for dyr. Om de kommer på grunn av hornene vet jeg ikke, men ..., forteller tobarnsfaren med humoristisk undertone.

Blikkfangene har hengt der over ett år. Den allsidige hobbykunstneren, som også bruker tid på småviltjakt, avslører avslutningsvis overfor Akersposten.no at et nytt prosjekt er på trappene - eventuelt i tretoppene - på Besserud.

- Fuglekasser, med motiv fra forskjellige bygninger, som gjør at fuglene kan fly inn i det skjeve tårnet i Pisa, Stortinget, kanskje Riksdagsbygningen, eller andre kjente bygg. Så skal jeg se hvilke fuglekasser som blir akseptert av dyrene,
sier Henrik.

LES OGSÅ: Fitnesskongen Joachim (31): Nei, det er ikke for sent å gjøre noe med sommerkroppen 2017!

LES OGSÅ: Fryktet sinte passasjerer etter busstopp - ble hyllet

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart NED FRA Tryvann: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse