Heming mot norgesrekord for kreftsaken

KOM IGJEN: Tone Skomakerstuen, Monica Lund og Heidi Bjørn vil ha deg med på treningstimen hvor inntektene går uavkortet til Aktiv Mot Kreft. Foto: Heming treningssenter

Tirsdag arrangerer Heming det som kan bli Norges største gruppetime til inntekt for Aktiv Mot Kreft. Kristin Størmer Steira og Jarl Magnus Riiber er blant deltakerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2016 kl 14:39

Akersposten
Akersposten Media

SLEMDAL: – Inntektene fra det som kan bli norges største gruppetime går uavkortet til Aktiv Mot Kreft. Alle over 12 år er velkomne og treningstimen passer for alle. Du trenger ikke være medlem av Heming IL eller Heming treningssenter for å delta, sier Tone Skomakerstuen, instruktør ved treningssenteret.

Gruppetimen blir holdt tirsdag 24. mai, klokken 18.30 - 19.30 i gymsalen i Nye Heminghallen. Det koster 150 kroner å delta, som enten forhåndsbetales i resepsjonen eller når du kommer.

I tillegg til Tone Skomakerstuen vil daglig leder og instruktør Monica Lund og instruktør Heidi Bjørn lede an i gruppetimen.

Glede og mestring

– Det kommer til å bli gøy og inspirerende. Vi har også fått med oss Yngvar Andersen, Kristin Størmer Steira, Jarl Magnus Riiber og Devon Kershaw. Gjennom dette arrangementet vil vi skape forståelse for hvor viktig det er med fysisk aktivitet i forbindelse med kreftbehandling, at det gir glede og mestringsfølelse gjennom en vanskelig periode. Aktiv Mot Kreft etablerer blant annet treningsrom, eller Pusterom som vi kaller det, på flere kreftsykehus i Norge, sier Skomakerstuen.

Trener kreftrammet

Hun forteller at daglig leder, Monica Lund, selv har vært kreftrammet.

– Monica har fått mye støtte gjennom Aktiv Mot Kreft og er et godt eksempel på hvor viktig det er med fysisk aktivitet både under og etter kreftbehandling. Hun er en fantastisk trener, med et nært forhold til medlemmene her på treningssenteret. Bli med oss på en aktiv time, samtidig som du støtter en viktig sak, oppfordrer Skomakerstuen.

Stiftelsen

Stiftelsen Aktiv Mot Kreft ble etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Stiftelsen vil ha fysisk aktivitet som en fast del av moderne kreftbehandling. Tar initiativ til prosjekter som antas å forebygge kreft, eller som bedrer livskvaliteten hos kreftpasienter. Stiftelsen etablerer og gir midler til drift av tilpassede treningssentre, såkalte Pusterom, på norske kreftsykehus. Støtter forskning på kreft og fysisk aktivitet, og utdanner egne AKTIV-instruktører i samarbeid med Oslo Universitetssykehus og Norges Idrettshøyskole. Jobber også internasjonalt og har en egen avdeling i USA: AKTIV Against Cancer.

Les mer om Aktiv Mot Kreft på stiftelsens hjemmeside

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse