ANNONSE
Annonse

– Helt fantastisk!

Se de utrolige mai-bildene fra Oslos tak

Restaurantsjef gjennom de siste 14 år på Frognerseteren, Walter Kieliger, har aldri opplevd maken i mai. Minst 40 centimeter snø på terrassen, kontrollmålt av Akersposten. Foto: Fredrik Eckhoff

– Jeg syns det er morsomt. Helt fantastisk! sier Walter Kieliger. Vi møter flere skiløpere som er minst like begeistret for den ubegripelige våren.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2017 kl 09:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FROGNERSETEREN: Restaurantsjef Kieliger står klar til å ta i mot en busslast med turister fra et land langt unna, og de hadde helt sikkert ikke vært forespeilet at de skulle vasse gjennom drøye 40 centimeter med snø på sin Oslo-tur midt i mai.

Men utenfor Frognerseteren Restaurant torsdag formiddag ligger snøen i nettopp 40 centimeters dybde, og en brøytebil jobber iherdig med å måke plass på parkeringsplassene utenfor restauranten.

Kieliger står og skuer utover og drømmer seg nøyaktig fem dager tilbake, til forrige lørdag med drøyt 20 grader og solslikkende gjester i sommerklær på terrassen.

Turister tok bilder av snø og utsikt torsdag.

– Og nå har de snødd i hele går og i hele natt, konstaterer han. – Jeg syns det er morsomt. Helt fantastisk! Selv om det blir litt færre gjester akkurat i dag…

Kieliger forteller at det er første gang på hans 14 år på Frognerseteren at han opplever slikt snøvær i mai.

Flotte skiforhold!

Noen få hundre meter unna, rett ved velkjente Sporten, står overraskende mange biler parkert, og skiløpere (!) passerer i sporet. Det vil si, sporene er ikke der.

Ved Sporten – på skitur – Kristian Løvenskiold fra Bogstad.

– Det er kjørt opp med scooter, så her går det an å på ski! smiler en av dem, Kristian Løvenskiold, som akkurat er ferdig med en tur opp til Tryvann og tilbake. Han kan fortelle om helt uvirkelig forhold tatt i betraktning av at det faktiskt er 11. mai.

– Det er sikkert en halvmeter snø her inne! sier han og viser høyden med hendene. Bogstad-mannen forteller at han møtte ganske mange skiløpere på sin vei.

– Og alle var like blide! smiler han. – Jeg hørte at det skulle være mulig å gå på ski, men trodde ikke det var så bra.

– Du blør litt på kinnet?

– Hehe, ja, jeg gikk på trynet nederst i Heggehølet! Det var jo ikke spor akkurat, smiler han.

– Du får ta deg en skitur selv, sier Løvenskiold til Akerspostens utsendte. Vi får se…

Russen får litt snø å bale med denne helgen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse