Helga (90) hedret for formidabel innsats

BESKJEDEN: Helga Braaathen viste til alle medhjelperne som hadde vært med på å få i gang Røa Seniorsenter. Her sammen med komiteleder og prisutdeler Ingrid Nyhus. Foto: Vidar Bakken

Helga Braathen fikk Kulturprisen 2016 av Bydel Vestre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.12.2016 kl 11:55

Akersposten
Akersposten Media

RØA: I siste møte i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker, ble Helga Braathen tildelt Kulturprisen 2016. Det fikk hun for sin mangeårige innsats gjennom etableringen av Røa Seniorsenter (tidligere Røa eldresenter) i 1995 og senere i 20 år som sentral drivkraft i et seniorsenter med aktiviteter som gjør at senteret fremstår som en kulturinstitusjon. Allerede i 1977 var hun sentral i oppbyggingen av et eldresenter i Samfunnshus Vest, som var forløperen for Røa Seniorsenter.

Braathen ble nominert av nestleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro (V) og tidligere leder av bydelsutvalget, Elin Horn Galtung (H).

Les også: - Viser at minoritetskvinner duger

Hyllesten

Prisen ble delt ut av Ingrid Nyhus (H), leder av bydelens kulturkomité, som overrakte diplom, blomster og bilde av den lokale kunstneren, Cathrine Knudsen. Under tildelingen sa Nyhus følgende:

Kjære Helga, i følge Terje Bjøro og Elin Horn Galtung skulle du ha mottatt denne prisen for mange år siden, men i år er den din.

I år tildeles du kulturprisen for mangeårige innsats for etablering og bedring av møteplasser for eldre i vår bydel. Det startet i Hjørnestuen i Samfunnshuset der arbeidet var basert på frivillig innsats. Du var den naturlige styreformannen.

Du var også en sentral pådriver til at eldresenteret i Samfunnshus Vest ble etablert i 1977. I dag er seniorsentrene våre fylte med kurs, underholdning, aktiviteter. Kanskje like viktig er det blitt et samlingspunkt for mange i bydelen vår. Du, Helga, skal ha mye av æren for at Røa seniorsenter har blitt et kulturelt treffsted der tilbudene er svært varierte. Her har man bl.a. litteraturkurs, språkkurs, foredrag, turer til fots og med buss og mye mer. Ikke rart seniorsenteret har så mange besøkende, og høy grad av trivsel.

Du blir beskrevet som sosial, raus og har i mange år vist en enorm arbeidskraft.
Du har inntil nylig hatt ansvaret for å introdusere foredragsholdere på seniorsenteret, og du har vist en genuin interesse for området og ikke minst de eldres ve og vel.

Mange ønsker å etterlate seg varige spor gjennom sine bidrag, mot et mål om å gjøre verden litt bedre. Vi mener at du, Helga har gått opp en sti og satt dine spor.

Det er mange i dag, og det vil være mange i fremtiden, som vil kunne glede seg over din innsats og ditt arbeid! Tusen takk for ditt bidrag gjennom mange år, spesielt for seniorene i bydelen vår.

Se bildet større

GLAD PRIVINNER: Helga Braathen var både rørt og glad for den æren hun ble tildelt. Foto: Vidar Bakken

Ikke et onemanshow

Det var en beskjeden nittiåring som tok imot hyllesten. I sin takketale viste hun flere ganger til alle som hadde bidratt til at Røa Seniorsenter ble en realitet og at senteret har blitt et vellykket og godt besøkt sted for seniorene i bydelen.

- Det var bare ja fra alle jeg ringte til, om det var organisasjoner eller privatpersoner, den gang vi startet opp i Samfunnshus Vest. Da så Røa eldresenter ble etablert, var det meningen jeg skulle være der i tre måneder, men jeg ble der i 20 år. Jeg er glad for at jeg fikk være med å bygge grunnmuren. Alle etterfølgere har vært veldig flinke. I dag har Røa Seniorsenter mer enn 50 forskjellige aktiviteter, sa Braathen.

I fjor fikk for øvrig Røa Seniorsenter Oslo kommunes Seniorpris 2015, i kategorien "Beste aktivitetstiltak for hjemmeboende eldre".

- Vi har dratt lasset sammen. Det har aldri vært et onemanshow. Det er likevel rørende at jeg blir tildelt denne æren. Hjertelig tusen takk, sa den spreke nittiåringen.

Les også:

Røa-seniorer ble «sitt vakreste seg»

– Mange faller av fordi de ikke har kjennskap til teknologien

Planlegger 167 boliger her

Tenk om jeg hadde fått hjerteinfarktet et annet sted

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse