Harselerer friskt med vestkanten

HUMOR SOM FÅR MYE OPPMERKSOMHET: Oslos vestkant må igjen tåle diverse bemerkninger på nettet. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Satireside gjør narr av Oslo vest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.06.2017 kl 13:49

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Ett av skrikene, hva angår forsøk på å terge innbyggerne i Tigerstadens vestlige bydeler, er den politisk ukorrekte versjonen av Wikipedia, Ikkepedia.

Selv beskriver oppslagsverket innholdet som «en fantasi som kun har rot i de fulle forfatternes hoder.»

– Faktainformasjon i andre artikler enn hjelpeartiklene skal ikke forekomme, og forfatterne av artikler som inneholder fakta vil få sjelen hjemsøkt av ansatte fra Skatteetaten, står det skrevet på den satiriske nettsiden.

Provoserende?

Akersposten.no har i løpet av det siste året presentert flere mer eller mindre hysteriske forsøk på å harselere med hovedstadens vestkant. «Mobbingen» har i hvert fall fått fritt spillerom i de sosiale mediene, og er tydeligvis noe «mobbeofrene» i vest må lære å leve med.

Til alt hell synes folk flest å ha selvironi rundt ertingen, med kanskje ett hederlig unntak: KLM-parodien Jacob Winche-Lanche.

Da samfunnsdebattant Erling Fossen (52) i fjor ble bedt om å forklare hvorfor denne typen sarkasme fenger, sa han følgende:

Nordmenn er et enkelt folkeferd der ingen skal stikke seg fram. Oslo er befolket av bønder, og enhver henter familiestolthet i at det var minst én skikkelig arbeider i familien. Nordmenn flest setter sin ære i «å slumme» nedover for å framstå som hel ved. Vestkanten blir den ytre fienden som man kan latterliggjøre.

Eksempler som får frem smilet

På den aktuelle Ikkepedia-siden er det i hvert fall en haug med verbale knyttneveslag som innbyggerne i bydelene Vestre Aker og Ullern forhåpentligvis kan snu det andre kinnet til, og le av:

«Borgerskabet på Vestkanten regnes for å være det mest skrullete i hele verden, og sammen utgjør de Verdens kjerne.»

«På Vestkanten er de fleste leger og advokater, og ungdommen der er med i intellektuelle programmer som Paradise Hotel og driver med events.»

«På vestkanten snakker man rigsmål, et sprog som vestkantfolk anser som dannet siden det kommer fra Danmark. Rigsmål må tales med et mest mulig skrullete preg. Man må derfor være observant når man snakker med personer som på grunn av lav sjøltillit forsøker å nærme seg det danske skriftspråket i talemål.»

«Unge Vestkantfruer har små rottebikkjer som koster skjorta og stasjer seg opp med bling-bling.»

Og når vi først er i gang, tåler vi noen til:

«Enhver vestkantborger med noenlunde respekt for seg selv går i dress, selvfølgelig en han har fått sydd hos den beste skredderen som er å oppsøke i metropolen London.»

«Er man ute og jobber i hagen, holder det med penbukse og man kan kneppe opp den øverste knappen på skjorten. Barnene bør derimot ikke smile for ofte i sosial omgang, da det ville vært et tegn på for liten grad av sunn verdsetting fra foreldrenes side.»

Dette tåler vi, vestkantfolk og Winche-Lanche!?

LES OGSÅ: «#Montebello, kom hit til #Tøyen og prøv å svelg ned fremmedfrykten med en kopp kaffe med oss»

LES OGSÅ: «Vet egentlig folk hvor vanskelig livet kan være som rikmann?»

LES OGSÅ: Startet med to tomme hender og skarve 150 millioner kroner

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse