– Har vært en eventyrlig reise

Henning Aamodt fikk hedersbevisningen av Røa Vels Anne Bjørnebye Vik, som årets Røa-ildsjel. Foto: Fredrik Eckhoff

Han var med og startet opp de første jentelagene i fotball i Røa IL på 80-tallet. I dag er han en svært viktig brikke i støtteapparatet til Røa Dynamite Girls. Lørdag fikk ildsjelen sin heder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2016 kl 15:44

Akersposten
Akersposten Media

RØA TORG: Da adventstiden ble feiret på Røa torg med musikk og fakkeltog lørdag ettermiddag, delte Røa Vel ut ildsjelprisen, som er blitt en årlig tradisjon. Prisen går til en Røa-beboer som har utmerket seg med sin innsats for andre i nærmiljøet, og i år var det materialforvalter og altmuligmannen til Røa Dynamite Girls, Henning Aamodt.

Gode verdier

Hjertelag, omsorg, omtanke og tilstedeværelse, trakk Røa Vel-leder Anne Bjørnebye Vik frem som viktig når Aamodts innsats skal beskrives. Hun fortalte om hvordan han allerede tidlig på 80-tallet var med å starte opp de første jentelagene i Røa-fotballen, sammen med blant andre Ole Bjørn Edner.

Aamodt hadde tre fotballspillende døtre, som førte ham inn i fotballmiljøet. Men da disse etter hvert ga seg, valgte Aamodt å fortsette sitt sterke engasjement. Det ble Røa Dynamite Girls, selve flaggskipet til Røa, som fikk nyte godt av hans innsats.

– Siden slutten av 90-tallet har han fulgt damelaget til Røa som materialforvalter, sjåfør, tilrettelegger, kort sagt altmuligmann, sa Bjørnebye i sin omtale av Aamodt. – Han har et enormt hjerte for klubben og jentene.

– For ham handler det om at alle blir behandlet fair, og han passer nøye på at Røa beholder grunnverdiene, sa hun.

– Veldig lojal

En tidligere vinner av samme pris for noen år siden, en annen Røa-ildjsel, Lars Buer, som i mange år har vært del av det samme støtteapparatet, mener at prisen til Henning Aamodt er vel fortjent.

– Henning er veldig lojal mot Dynamite Girls. Han henter og bringer, trykker drakter, står på. Han betyr mye for laget og er veldig snill og omtenksom, sier Buer om sin gode kollega. Han trekker også frem Aamodts andre store engasjement i lokalmiljøet, for håndballdamene Bogstadkameratene, der han utfører liknende oppgaver.

– Overraskende og hyggelig

– Dette var veldig overraskende og hyggelig, sier hovedpersonen selv etter at han har vært fremme og mottatt prisen på Røa torg. Han forteller at han ikke visste noe om dette på forhånd, men at han egentlig hadde andre planer denne ettermiddagen.

– Men de fortalte at de gjerne ville ha med meg her på torget i dag, smiler han.

Han omtaler selv de mer enn tre tiårene med Røa IL som en eventyrlig reise.

– Det gir så mye å være sammen med disse jentene. I år tok vi sølv i NM og ble nummer fem i serien med et ungt og nytt lag. De unge og utrolig lovende spillerne våre utvikler seg veldig, sier Aamodt, som sier at han ser frem til nok en sesong, som han syns ser spennende ut. Laget har jo også gjort signeringer som betyr en forsterkning av troppen, gjennom landslagsspiller Lisa-Marie Karlseng Utland.

– Så du gir deg ikke nå?

– Jeg vurderer egentlig å gi meg hver høst, smiler han. – Men jeg gir meg ikke nå. Jeg fortsetter så lenge det er moro.

Og at han betyr mye for laget, viste spillerne selv ved at mange av dem møtte opp på torget lørdag for å få med seg overrekkelsen.

Flere Dynamite-saker på Akersposten.no:

– Blant de beste Røa-signeringene Røa noen gang har gjort

– Jeg håpet på straffekonkurranse

Slik var cupfinalen – kjempet til det siste mot overmakten

– Håper Røa gruser LSK

Cupfinalelåten: "Vi skal hente gullet hjem til Oslo vest"

Viste gode takter i oppkjøring til cupfinale

– Geir er Norges fremste lagbygger og bør bli landslagssjef

Røa til cupfinale: – En helt utrolig følelse

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse