Håper flere vil melde seg på i innspurten!

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er godt fornøyd med aksjonen "Spleis med Astrid" bare dagen før aksjonen er over. Nå håper hun Oslo vest-folket kaster seg rundt og sørger for en knallavslutning – til glede for barn og ungdom som ønsker å låne sportsutstyr! Foto: Fredrik Eckhoff

– Det har vært god respons så langt! sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som den siste uken har oppfordret folk til å gi så det monner til barn og ungdom som trenger det. Hun håper enda flere vil være med i innspurten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2017 kl 12:50

Akersposten
Akersposten Media

Skattkammeret:

Skattkammeret er en utlånssentral i Ullevålsveien 39, drevet av Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo.

Skattkammeret har siden oppstart i 2009 utviklet seg fra å være et lokalt bydelstiltak til i dag å være et åpent tilbud for alle i Oslo og omegn. Utlånssentralen tilbyr barn og unge gratis utlån av sportsutstyr, samt kostnadsfri deltakelse på idretts- og friluftslivsaktiviteter.

Voksne kan leie utstyr til en rimelig penge, noe som gjør at hele familier får muligheten til å dra på utflukter sammen. På Skattkammeret kan familier låne alt fra langrennsski, slalåmski og snowboard til fotballsko, fiskestenger og telt.

Skattkammeret har en visjon om at alle barn og unge skal ha mulighet til å ha en aktiv hverdag uten en prislapp som ekskluderer fra deltakelse. Dette innebærer at Skattkammeret arbeider for å gjøre det enkelt for barn og unge å delta i idrett, friluftsliv og andre fysiske aktiviteter. I tillegg er det et ønske at deltakelse på aktiviteter i regi av Skattkammeret vil redusere barrieren for å prøve ut nye aktiviteter og idretter hos barn og unge.

Skattkammeret ønsker å unngå stigmatisering, og tilbudet er av den grunn åpent for alle uansett økonomisk status. Ved å oppfordre til gjenbruk av sportsutstyr ønsker Skattkammeret også å fremme et miljøvennlig perspektiv.

På Skattkammeret er avhengige av frivillige i åpningstiden og på aktiviteter. Dersom du skulle ønske å være frivillig, støtte Skattkammeret på annen måte eller har spørsmål, kan du gå inn på følgende adresse: http://www.bymisjon.no/Virksomheter/Skattkammeret/ eller kontakt leder av Skattkammeret direkte: kristian.randen@bymisjon.no.

OSLO VEST: Fredag formiddag teller vi 37 bidrag i spleiselaget som Astrid har satt i gang for Skattkammeret. Det har foreløpig gitt tilsammen 51.150 kroner.

Penger til utlånssentral

Skattkammeret drives av Kirkens Bymisjon og holder til i Ullevålsveien 39. Dette ble startet i 2009 som en utlånssentral for sportsutstyr, for eksempel ski og skøyter til barn og ungdom. Tanken var at spesielt de som blir holdt utenfor disse aktivitetene på grunn av dårlig råd, skulle få en større mulighet til å delta i sunne, idrettslige aktiviteter, for eksempel på skolens idrettsdager.

Skattkammeret har vokst seg stadig større. Nå låner eller leier de ut utstyr til rundt 7000 mennesker i året. Fra hele byen kommer folk til Skattkammeret for å låne eller leie. Barn og ungdom får låne utstyr, mens voksne får leie til en rimelig pris.

– De har masse bra utstyr, men ting blir jo slitt og ødelagt. De er helt avhengige av at det er god kvalitet på utstyret. Skattkammeret er veldig populært, og etterspørselen er stor, sa Astrid til Akersposten da hun kjørte i gang kampanjen onsdag 13. september.

Håper på minst 50 givere

– Hva syns du nå når det er fire dager igjen av aksjonen, Astrid?

– Jeg synes det har vært god respons så langt! Det har jo blitt mye penger totalt, særlig fordi enkelte har donert betydelige summer, sier langrennsstjernen fra Heming. Hun håper at flere sitter på gjerdet, klare til å donere penger nå når aksjonen nærmer seg slutten.

– Jeg håper likevel at flere vil være med i innspurten, så det i hvert fall blir 50 givere, sier Astrid.

Her kan du bidra med et pengebeløp, stort eller lite.

Oppfordrer

En av de største bidragsyterne så langt, er Daisy Hiis, som driver butikken Daisy på Vinderen Torvet. Hun følger nøye med på spleiseaksjonen til Astrid.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Daisy Hiis.

– Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på denne aksjonen fra kundene. Det blir mye penger hvis mange er med og hjelper. Da er det ikke så mye som skal til fra hver enkelt. Husk at dette er en veldig god sak! sier Hiis, som oppfordrer folk til å bidra.

– Det er bare å klikke seg inn på siden. Det er veldig enkelt å gi et beløp! sier hun engasjert.

«Spleis med Astrid» finner du her. Aksjonen varer til mandag 25. september.

PS! Astrid Uhrenholdt Jacobsen har for øvrig flere jern i ilden, i tillegg til å trene knallhardt frem mot OL-sesongen. Lørdag er hun på plass i Oslo Vinterpark og feirer 10-årsjubileet til «Aktiv mot kreft».

LES OGSÅ: På hjemmebane hos baris-kongen Mr. Pimp Lotion

Følg Akersposten.no på Facebook her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse