Han er det nærmeste man kommer en popstjerne blant tegnere

Øistein er et fyrverkeri på scenen, her på CC Vest lørdag, der han trollbandt barn og voksne med ablegøyer og streker. Victoria var så heldig at hun fikk hjelpe til på scenen. Foto: Fredrik Eckhoff

– Ja, vi dro nok hit i dag for å se Øistein, innrømmer pappaen til Victoria. Hovedpersonen selv mener at barns visuelle intelligens trenger stimulans.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2017 kl 16:07

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Han er nesten som en popstjerne for de yngste, Øistein Kristiansen. Lørdag var østfoldingen som alle barn og småbarnsforeldre kjenner fra tv-skjermen, på Barnas festival på CC Vest. I kjent stil utfoldet han seg med en tusj i hver hånd på et gigantisk, hvitt ark.

Kreativitet på direkten

Foran scenen var det fullpakket med fascinerte barn som levde seg inn i Øisteins raske skrablerier og ablegøyer (skrablegøyer?). En påskekylling på biltur ble til en hel familie med påskekyllinger på biltur, og med barnas hjelp ble den ene tegningen etter den andre til, for eksempel en påskehare ut av en agurk.

Se bildet større

Etterpå var det signering. Køen var lang.

Victoria (fem og et halvt) var så heldig at hun ble valgt ut til å få assistere Øistein på scenen, og fra hennes flotte krusedull, som minnet Øistein mest om en kjøttbolle, laget han en lekker spaghettirett. Fra Victorias neste kreasjon, som Øistein mente liknet mest på en promp…, laget han «verdens styggeste puddel».

– Ja, vi dro nok hit i dag for å se Øistein, sier pappaen til Victoria, Jan Voldseth.

– Vi har sett masse av Øistein på tv, sier han. – Det er mye på tv for barn som ikke er verdt å bruke så mye tid på, men Øisteins Blyant er bra!

Tegnestjerne med en agenda

Med sitt vinnende vesen – og utpregede østfolddialekt – fikk mannen fra Sarpsborg kjørt seg med signaturtusjen i etterkant. Barna fikk hver sin lille hilsen med den velkjente «lille Øistein»-signaturen og mulighet for bilde med tegnestjernen.

Se bildet større

Lille Øistein får kose seg med spaghettien og kjøttbollene til Victoria, sammen med verdens styggeste puddel!

Akersposten får noen ord med Øistein helt til slutt, og han forteller at det hele startet i Singapore for 17 år siden, der han bodde på den tiden.

– Det begynte i Singapore, ja. Det var der de viste showet først, sier Øistein. Siden har han gjennom flere år inspirert, lært og underholdt norske barn også, gjennom sine serier på NRK Super.

– Hvordan kom du opp med ideen?

– Fra min vinkel mener jeg det er veldig viktig med den visuelle intelligensen. Den er dessverre underutviklet hos mange barn. Jeg så at tegnetreningen forsvant. På TV var det masse dans og sang, men hvem lagde noe for å utvikle den visuelle intelligensen? spør han.

Han tok selv på seg oppgaven, og i dag har han altså nærmet popstjernestatus blant alle barn under 10-12 år, noe som var lett å se på showet, som han gjennomførte to ganger på lørdag på CC Vest – i forbindelse med Barnas Festival, som foregår hver helt i mars på kjøpesenteret.

Les også:

Etter skrekkfallet: - Jeg var ganske heldig


Slutt på Kirkenær ballettskole i 2017


- Hovseter må prioriteres


Stor boligutvikler kjøper opp ved Røakrysset

Følg oss på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse