Granfosstunnelen stenges i helgen

Senest mandag morgen kan bilistene ta Granfosstunnelens nyrehabiliterte, vestgående løp i bruk. Foto: Espen Børresen/Statens vegvesen

Det vestgående tunnelløpet i Granfosstunnelen er nå ferdig rehabilitert. I forbindelse med flytting av trafikken fra østgående til vestgående løp, må tunnelen stenges.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2016 kl 22:54

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Strekningen stenger fredag 26. august klokken 21.00. Den gjenåpner i løpet av helgen, senest mandag 29. august klokken 05.30. Trafikken vil da være flyttet fra østgående til vestgående løp i tunnelen. Allerede mandag 29. august starter rehabiliteringsarbeidene i dette løpet.

– Åpningen er i tråd med framdriftsplanen, forteller prosjektleder for Vegvesenets tunnelrehabiliteringsprosjekt i Oslo, Hilde Ulvik.

Stengte ramper

Etter omleggingen vil av- og påkjøringsrampene ved Mustad være stengt i begge retninger. Rampene i vestgående løp åpner igjen andre kvartal 2017. Rampene i østgående løp er stengt fram til anlegget er ferdigstilt i fjerde kvartal 2017.

Adkomst til parkeringsplasser, virksomheter og institusjoner i Mustads vei og Mustad opprettholdes.

Vær oppmerksom på kø

Nye kjøremønstre gir alltid en viss treghet i trafikkavviklingen. Granfosstunnelen og Fornebu er i tillegg steder hvor det normalt er kø i rushtiden. Etter omleggingen forventes det også mer kø i Lilleakerveien og videre i Ullernchausseen, mot Vækerøveien, meldes det fra Statens vegvesen.

– Vi oppfordrer bilistene til å være ekstra oppmerksomme mandag 29. august, da trafikken flyttes fra østgående til vestgående løp, oppfordrer Ulvik. – Det er fortsatt svært viktig å ta hensyn til medtrafikanter og overholde de nedsatte fartsgrensene i området. Lilleakerveien er skoleveg og det oppfordres å ta spesielt hensyn til mye trafikanter.

Stengingen punktvis

  • Ring 3 Granfosstunnelen stenges i begge retninger mellom Fornebu og Ullern fredag 26. august kl. 21.00.
  • Strekningen gjenåpnes i løpet av helgen, senest mandag 29. august kl. 05.30.
  • Fra mandag 29. august kl. 05.30 blir det trafikk i ett felt i hver kjøreretning i vestgående løp.
  • Omkjøring er via E18 ring 2.

Fire år med redusert kapasitet

Tunneloppgraderingen vil pågå fram til 2020, men belastningen for trafikantene vil bli tyngst i 2016 og 2017. Da foregår det arbeider i Tåsentunnelen, Granfosstunnelen og Brynstunnelen, og kapasiteten på Ring 3 reduseres med mer enn 50 prosent.

Statens vegvesen holder fast ved sin oppfordring til de som kan om å la bilen stå, reise kollektivt, sykle eller gå.

LES OGSÅ: Ikke gå i denne fella!

Lager snuplass i hagen til de eldre

Hjernerystelse og ødelagte tenner etter påkjørsel av syklist

Naboer reagerer på massivt kontorkompleks på Hoff

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse