Granfosstunnelen stenges i helgen

Granfosstunnelen stenges i helgen

Senest mandag morgen kan bilistene ta Granfosstunnelens nyrehabiliterte, vestgående løp i bruk. Foto: Espen Børresen/Statens vegvesen

Det vestgående tunnelløpet i Granfosstunnelen er nå ferdig rehabilitert. I forbindelse med flytting av trafikken fra østgående til vestgående løp, må tunnelen stenges.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.08.2016 kl 22:54

LILLEAKER: Strekningen stenger fredag 26. august klokken 21.00. Den gjenåpner i løpet av helgen, senest mandag 29. august klokken 05.30. Trafikken vil da være flyttet fra østgående til vestgående løp i tunnelen. Allerede mandag 29. august starter rehabiliteringsarbeidene i dette løpet.

– Åpningen er i tråd med framdriftsplanen, forteller prosjektleder for Vegvesenets tunnelrehabiliteringsprosjekt i Oslo, Hilde Ulvik.

Stengte ramper

Etter omleggingen vil av- og påkjøringsrampene ved Mustad være stengt i begge retninger. Rampene i vestgående løp åpner igjen andre kvartal 2017. Rampene i østgående løp er stengt fram til anlegget er ferdigstilt i fjerde kvartal 2017.

Adkomst til parkeringsplasser, virksomheter og institusjoner i Mustads vei og Mustad opprettholdes.

Vær oppmerksom på kø

Nye kjøremønstre gir alltid en viss treghet i trafikkavviklingen. Granfosstunnelen og Fornebu er i tillegg steder hvor det normalt er kø i rushtiden. Etter omleggingen forventes det også mer kø i Lilleakerveien og videre i Ullernchausseen, mot Vækerøveien, meldes det fra Statens vegvesen.

– Vi oppfordrer bilistene til å være ekstra oppmerksomme mandag 29. august, da trafikken flyttes fra østgående til vestgående løp, oppfordrer Ulvik. – Det er fortsatt svært viktig å ta hensyn til medtrafikanter og overholde de nedsatte fartsgrensene i området. Lilleakerveien er skoleveg og det oppfordres å ta spesielt hensyn til mye trafikanter.

Stengingen punktvis

  • Ring 3 Granfosstunnelen stenges i begge retninger mellom Fornebu og Ullern fredag 26. august kl. 21.00.
  • Strekningen gjenåpnes i løpet av helgen, senest mandag 29. august kl. 05.30.
  • Fra mandag 29. august kl. 05.30 blir det trafikk i ett felt i hver kjøreretning i vestgående løp.
  • Omkjøring er via E18 ring 2.

Fire år med redusert kapasitet

Tunneloppgraderingen vil pågå fram til 2020, men belastningen for trafikantene vil bli tyngst i 2016 og 2017. Da foregår det arbeider i Tåsentunnelen, Granfosstunnelen og Brynstunnelen, og kapasiteten på Ring 3 reduseres med mer enn 50 prosent.

Statens vegvesen holder fast ved sin oppfordring til de som kan om å la bilen stå, reise kollektivt, sykle eller gå.


LES OGSÅ: Ikke gå i denne fella!


Lager snuplass i hagen til de eldreHjernerystelse og ødelagte tenner etter påkjørsel av syklist


Naboer reagerer på massivt kontorkompleks på Hoff


Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!