Gjev ærespris til Lilleaker-karer

STOR STAS: Harald Nesset (nr. 3 fra venstre bak), Einar Eriksen (helt til høyre bak) og Knut Sørensen (helt til høyre foran), sammen med andre privinnere. Ordfører står til venstre bak. Foto: Privat

Det var mye heder og ære som kom de tre karene fra Lilleaker Lions Club til del, da de ble tildelt Latvias høye utmerkelse for sitt humanitære arbeid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.11.2016 kl 10:19

Akersposten
Akersposten Media

LILLEAKER: Det vanket heder og ære da Harald Nesset og Lions Club Lilleaker ved Einar Eriksen og Knut Sørensen ble hedret med en spesiell og høythengende ærespris for sin humanitære innsats i Latvia. Utdelingen skjedde i kulturhuset i Auce i Latvia med ordføreren som vertskap.

Høytidelig seremoni

– Utdelingen skjedde i forbindelse med Latvias nasjonaldag og salen var fullsatt med cirka 450 mennesker. Det var en fantastisk opplevelse for oss og en utrolig stemning. Det var en flere timers forestilling med dans, korps og kor med både barn og voksne. Det ble delt ut en rekke hedersbevisninger mellom kulturinnslagene. Helt til slutt ble vi tre ropt opp og det ble en høytidelig seremoni, forteller Harald Nesset, som vi også kjenner som primus motor i Lilleaker musikkfestival.

Les også: Største musikkfestival i Oslo vest

Krisesenter for barn

Harald Nesset fikk æresprisen for sitt 25-årige engasjement i flere humanitære prosjekter i Latvia, blant annet for sitt mangeårige engasjement og støtte til krisesenteret for barn i Auce. Lions Club Lilleaker fikk prisen for sin innsats for det samme krisesenteret. Det drives av frivillige og har over 100 barn som brukere, i et område med mye fattigdom og sosial nød.

– Det er et sted hvor barna kan tilbringe tid i trygge omgivelser og få mat, leksehjelp og sosial støtte. Jeg så tidlig på nittitallet da det gamle sykehuset ble nedlagt og krisesenteret ble opprettet, at her var det behov for hjelp på mange hold, ikke minst når det gjaldt bygningens forfatning,sier Nesset.

700 000 til senteret

I 2006 dro medlemmer i Lions Club Lilleaker nedover og siden har klubben støttet senteret med ulike tiltak.

– I løpet av de siste fire årene har krisesenterets bygning blitt fullstendig renovert for cirka 700 000 kroner. Det er finansiert gjennom klubbens egne innsamlede midler og med økonomiske bidrag fra andre Lions-klubber i Oslo og Bærum, sier Nesset.

Høyeste utmerkelse

Han forteller om tre stolte karer som mottok prisen, som regnes som den høyeste utmerkelsen en kommune i Latvia kan gi.

Se bildet større

PÅ STORSKJERM: Lilleaker-gutta ble behørig presentert. Foto: privat

- Det var med stor glede og i ydmykhet vi mottok denne prisen, men det viktigste er at med denne prisen får krisesenteret kommunens anerkjennelse. Med dette synliggjør kommunen at de vil satse videre på driften av krisesenteret for barn, sier Harald, som i talen hedret lederen for senteret, Ligija, og alle de frivillige medhjelperne, samtidig som han oppfordret byen til å støtte aktivt opp om krisesenteret.

Gaver til jul

– I tillegg til et flott diplom og med byvåpenet i glass, fikk vi en pengesum. Pengene ga vi naturligvis direkte til barnesenteret. Med en innsamling vi hadde med hjemmefra, kunne vi også overrekke 1000 Euro, som skal gå til barnas julefeiring. Det skal bli god mat, julenisse og julegaver til alle, forsikrer prisvinneren.

Etter prisutdelingen ble Nesset intervjuet av den latviske statskanalen.

Les også:

Vekk fra "Stoppeklokkeomsorg" i Bydel Ullern

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

To tyver hoppet i Hoffselven

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse