Gardister sto bak hærverk på Hovseter

Garden bekrefter at to gardister var med på hærverk med brannslukningsapparater fredag kveld. Foto: Fredrik Eckhoff

Gardister var blant dem som fredag kveld gikk løs på biler på Hovseter med brannslukningsapparater.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.09.2017 kl 11:21

Akersposten
Akersposten Media

HOVSETER/HUSEBY: Fredag kveld gikk det melding ut fra politiet på Twitter om at en gjeng ungdommer "sprayer ned parkerte biler med brannslukkingsapparater, kaster gjenstander rundt seg mm».

Akersposten videreformidlet dette i en artikkel fredag kveld, og reaksjonene lot ikke vente på seg i kommentarfeltene på Facebook.

Tidlig lørdag var det flere som gjorde Akersposten oppmerksom på at det ikke var lokale ungdommer fra Hovseter involvert i hendelsen. Derimot mente flere at gardister var med på dette, og da Akersposten var på Hovseterfestivalen lørdag, snakket vi med flere ungdommer som kunne bekrefte disse opplysningene.

Flere uttrykte at det var synd at slike hendelser på Hovseter, der politiet kun skriver at det var ungdommer involvert, gir inntrykk av at Hovseter-ungdommer sto bak.

Garden bekrefter

Akersposten tok lørdag kontakt med politiets operasjonssentral for å finne ut av saken, men der kunne de ikke verken bekrefte eller avkrefte påstandene om at soldater fra Garden var involvert – med henvisning til personvern.

Mandag morgen tar vi kontakt med nestkommanderende i Garden, major Sebastian Bergstrøm. Han kan bekrefte at det var gardister involvert i hendelsen på Hovseter fredag kveld.

– Vi kjenner til hendelsen. Jeg kjenner ikke saken i detalj på nåværene tidspunkt, men jeg kan bekrefte at det var to gardister involvert i hendelsen, sier Bergstrøm. Han opplyser at de to ikke var ikke i tjeneste fredag kveld.

– Svært beklagelig

– Hva tenker du om at gardister gjør sånt?

– Det er svært beklagelig, og det er ikke forenlig med hvordan vi ønsker å fremstå som militær avdeling, sier Bergstrøm, som legger til:

– Mennesker kan gjøre feil. Vi vet foreløpig at to gardister har vært involvert i en uheldig hendelse, men vi skal ikke trekke noen forhastede konklusjoner før vi har fått undersøkt saken nærmere, sier han. – Jeg vet at deres sjef nå går gjennom saken og ser på hvilke tiltak vi skal sette i verk.

– Ifølge politiet var det jo flere enn to personer med på dette. Vet du om det var flere gardister?

– Nei, vi vet om to, sier nestkommanderende i Garden.

LES OGSÅ: – Thomas Felberg: – Skjerp dere altså. Skjerp dere!

Her ryker det eldste huset på Hovseter

Så langt har Hovseterløftet kommet

Hovseterhjemmet fikk navnet sitt tilbake

– Å bytte ut navnet er å sparke på Hovseter, som ligger nede

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse