Går inn for ny bussrute i Voksenåsen

Går inn for ny bussrute i Voksenåsen

NY RUTE: Det bør opprettes en egen bussrute i Voksenåsen, mener bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker. Illustrasjonsfoto; Ruter

Flere store byggeprosjekter setter krav til blant annet bedre kollektivløsninger, mener politikerne i Bydel Vestre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2016 kl 16:34

VOKSENÅSEN: Leder av bydelsutvalget, Lars Asbjørn Hanssen (H), er bekymret over utviklingen i bydelen med alle byggeprosjektene som settes i gang.

Se bildet større

TA ANSVAR!: Lars Asbjørn Hanssen mener at utbyggere og kommunen har et felles ansvar for å utvikle infrastrukturen. Foto: Vidar Bakken

– Jeg tror nemlig det her blir nødvendig å følge utviklingen i bydelen nøye, da utbyggingen går mye raskere enn infrastrukturen tåler. Her bør utbyggere i større grad være med å løse de problemer som oppstår og kommunen må være mere fremsynt enn idag. Det gjelder blant annet behovet for nye og bedre kollektive løsninger, sier Hanssen.

Bydelutvalget har i den forbindelse gitt en uttalelse i forbindelse med planene om et større byggeprosjekt i Thorleif Haugs vei 6 og 8:

"Bydelsutvalget har ingen innvendinger mot selve prosjektet som har alle muligheter til å bli et godt boligområde med meget gode kvaliteter.

Men, vi ser med bekymring på trafikkbelastningen som er et problem idag i hele området.Med flere store utbyggingsområder i vente, der alle veier bokstavelig talt ender opp i Smestad- eller Slemdal-kryssene med de miljømessige og trafikale problemer det medfører, må disse utfordringene sees i sammenheng med den fortetning som nå skjer i Bydel Vestre Aker.

Les også: Innfartsparkering ved Holmen stasjon

Bydelsutvalget ber derfor om at det opprettes et permanent, helårs busstilbud for Voksenåsen, som mater til T-banen slik at biltrafikken minimeres. Innfartsparkering for beboerne på Voksenåsen må også tilrettelegges ved en eller flere av T-banestasjonene, slik at det blir et attraktivt alternativ til å bruke T-banen også for dem som ikke får relevant bussforbindelse i området.

Videre forutsetter vi at det økte behovet for barnehage og skoletilbud blir med i vurderingen frem mot et vedtak."

Les også:

Vil ha ridehall i Sørkedalen


Hvor høyt og hvor tett blir det på Smestad?


Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!