«Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

TILNÆRMET PERFEKTE FORHOLD: Morgenfuglene i Oslo Vinterpark skryter hemningsløst av føret i Wyllerområdet. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Konseptet «frokostkjøring» i Oslo Vinterpark er blitt en «snakkis» på byen. Og kanskje det aller beste: Du trenger ikke å reise utenfor bygrensene for å oppleve Kong Vinter og eventyrlige skiforhold!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.02.2017 kl 10:29

Akersposten
Akersposten Media

WYLLER: Tenk deg en relativt lett tilgjengelig alpinbakke i hovedstaden, akkompagnert med trær ikledd hvitt gull, nypreparerte trikkeskinner og fem centimeter nysnø. Vel, det er realiteten i Oslo Vinterpark om dagen.

– Det er ganske vilt det de får til her. Vi befinner oss i Oslo, og det er ganske sykt å tenke på, sier Sven Vidar Granerød.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

SKIENTUSIAST: Sven Vidar Granerød er sesongkortinnehaver i Oslo Vinterpark, og beskriver føret som "sykt bra" da klokken akkurat har passert 07 onsdag morgen. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Til daglig jobber han som manager ved KPMG på Majorstuen, og bruker majoriteten av fritiden i vinterhalvåret til å dra carvingbuer i norske skianlegg.

Først i bakken

Akersposten møter en begeistret skientusiast noen minutter etter klokken syv onsdag morgen.

– Forholdene er ganske så ville, sier han på toppen av Wyllerbakken, og setter oppglødd utfor den innbydende løypetraseen.

– Jeg kødder ikke, det er vanvittige forhold, utbryter han underveis, med Akersposten på slep.

Denne dagen er 34-åringen så å si førstemann til å slå seg løs på det Oslo Vinterpark omtaler som byens beste utested.

– Forholdene er legendariske. Det er moro nå som det er litt mindre folk i bakken, da kan jeg dra på. Nå blir det å stå halvannen time til, så blir det å kjøre til jobb, sier han – og signaliserer langt på vei at her er det ingen tid å miste.

Nysgjerrig på forholdene? Se vår livesending fra Oslo Vinterpark onsdag morgen her

Gode besøkstall

For frisk luft, et strøkent underlag og muligheten til å innta et måltid før du svinger deg ut i hverdagens plikter er blitt «et veldig populært konsept», skal vi tro den daglige lederen i Oslo Vinterpark, Espen Bengston.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

GRUNN TIL Å SMILE: Sjefen i Oslo Vinterpark, Espen Bengston, forteller om en populær "frokostkjøring" og suverene forhold. FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Den smørblide heissjefen forteller at Wyller-anlegget allerede har registrert over 1 000 turer, etter at DN Frokostkjøring ble realisert for tre uker siden. Konseptet innebærer at Wyller Ekspress og Wyller er åpent fra kl. 07.00 til 10.00 onsdager, etter forespørsler fra skiinteresserte gjester.

– Det er mange forskjellige som møter opp: En del carvingkjørere og snowboardere som kommer før jobb, mens noen kommer med barn før skolestart, sier Bengston.

Nå åpner også hovedtraséen

Sjefen forteller anlegget har fått en mengde positive tilbakemeldinger. Bengston kan derfor med rette skryte av utestedet som er blitt vestkantens indrefilet for de aktive i morgentimene.

– Det er blitt et populært samtaletema på byen, og alle vi møter her er kjempepositive. Nå har vi hatt en ordentlig fin kuldeperiode, som gjør at vi får åpnet de resterende nedfartene – ikke minst Wyllerløypa! jubler anleggssjefen, som er storfornøyd med tingenes tilstand i Oslo vest.

– Det blir til stor glede for gjestene våre. Fra mandag vil hele vinterparken være åpen, bortsett fra noen elementer i den sorte parken, sier Bengston etter å ha kost seg med frokosten i Wyllerstua.

Populær kafeteria

Klokken er blitt 08, og det vrimler av sultne, sporty mennesker i lokalet i bunnen av Wyllerløypa. Ferske brødvarer og god drikke fenger utvilsomt de fremmøtte.

Saken fortsetter under bildet.

Se bildet større

POPULÆR KAFETERIA: Uten mat og drikke duger helten ikke. Wyllerstua samler mye skifolk i forbindelse med "frokostkjøringen". FOTO: Pål Magnus Tømmervold

– Dette er veldig bra, vi er godt besøkt. Kaffe, ciabattaer og kanelboller selger vi mye av. Vi er fornøyd, sier Anders Lien, driftsleder i Wyllerstua.

Nysgjerrig på forholdene? Se vår livesending fra Oslo Vinterpark onsdag morgen her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Skientusiast? Gled deg over siste nytt

SE VIDEO: Wow, sjekk Michaels (26) vinterparkhyllest

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse