Full fart på isen – 40 år siden sist!

Liv og røre fra morgen til kveld søndag i Smestadparken, der skøyteisen har gjenoppstått, med hjelp fra nabolaget og Bymiljøetaten og et entreprenørfirma. Foto: Privat

Hele 90 naboer og andre møtte opp på ballbanen ved Smestadparken i helgen, til nysprøytet skøyteis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2018 kl 11:28

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

At solen gikk ned, var ingen hindring. På banen er det eget lys. Foto: Privat

SMESTAD: Stemningen var høy, mange av de ivrigste gikk på skøyter i 5 timer, meldes det fra Smestadparken, som tok sin nye skøytebane i bruk denne helgen.

– Noen småbarnsforeldre fant ut at barna hadde vokst fra skøytene de hadde i fjor. Men andre hadde skøyter å låne bort. Alle kom på seg på isen. De minste støttet seg til bruskasser av ulike fasonger og farger. De større moret seg med hockeykøller, sier en av naboene og ildsjelene, Liv Hopen, til Akersposten.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Bålpanne er supert i kuldegrader.

Hun forteller at en av naboene hadde tatt med en bålpanne, så det var mulig for alle å steke pølser. En og annen benyttet anledningen til å varme hendene rundt bålet.

De eldste av de frammøtte kunne huske at det var skøyteis på banen her før, men det er 40 år siden, ifølge Hopen, som retter en stor takk til Bymiljøetaten som har fått dette i gang igjen og til Braathen landskapsentreprenører, som stilte opp både lørdag og søndag for å vanne isen.

På formiddagen har Dalskroken barnehage planer om å bruker skøyteisen.

– Her er det bare å komme for alle som har lyst! Har du ikke tid før om kvelden, så går det like fint siden banen er belyst, sier Liv Hopen, som også går under tilnavnet Go’mor.

Lettest adkomst til skøyteisen er fra Gjøaveien, men det er også kort vei fra Dalskroken der det kan være lettere å parkere.

LES OGSÅ: Persrevyen: Ren og skjær humor

Slik blir du kvitt juletreet

Dette kan bli nye Smestad

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse