Fryktet sinte passasjer etter heltedåd – ble hyllet

BLE HYLLET SOM HVERDAGSHELT: Bussjåføren reagerte forbilledlig da han så hva som rørte seg i veibanen. FOTO: Eva J. Vaagland

Den omsorgsfulle Ruter-sjåføren, Behrooz Bordbar (62), mottok applaus etter å ha reddet en andefamilie på kvakkende tur i veibanen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2017 kl 22:17

Akersposten
Akersposten Media

SJØLYST: Onsdag morgen tvitret Ruter følgende melding: «Bussjåfør på 140 stoppet for å redde en liten andefamilie i morges, slike hverdagshelter trenger vi flere av!»

Overfor vg.no forteller passasjeren Eva Vaagland at hun først reagerte på bussens harde nedbremsing ved avkjøringen til Skøyen.

- En veldig koselig gest

Men da hun og de reisende observerte bakgrunnen for handlingen, ble morgenstress og irritasjon erstattet med heder og ære i retning mannen bak rattet.

– Jeg satt så langt fremme at jeg så hva som skjedde. En liten andefamilie gikk over veien. Bussjåføren løp ut og fikk stoppet trafikken i alle retninger, og hjalp endene over til sjøsiden av E18. Det var en utrolig koselig gest, sier Vaagland.

Hun forteller at passasjerene reagerte spontant da sjåføren vendte tilbake til førersetet. Applausen runget i hvert fall høylytt etter den omsorgsfulle handlingen.

– Alle passasjerene klappet. Sjåføren svarte med å vise tommel opp, sier Vaagland – og bemerker hvor sterkt inntrykk hendelsen gjorde på de reisende.

– Jeg tror vi ble litt rørt alle sammen. Det er fantastisk at det finnes slike sjåfører, sier hun.

Fryktet sinne

Hverdagshelten blir på sin side angivelig brydd, når han konfronteres med episoden og de varme ordene.

– Jeg var litt bekymret for at passasjerene skulle være irriterte fordi vi tok oss tid til endene, men det tok bare et minutt. Og da jeg sa beklager, begynte alle å klappe, sier Bordbar til vg.no.

LES OGSÅ: Innehaver av vill rekordfart NED FRA Tryvann: - Tiden gir få rettigheter til å skryte

LES OGSÅ: Wow, sjekk den spinnville rekorden til Tryvann på sykkel!

LES OGSÅ: Toppbloggeren «Pilotfrue»: - Folk i Oslo vest heier på oss

LES OGSÅ: Vraket franske alper og finanslivet for et liv med hunder

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

LES OGSÅ: Hemings alpinprinsesse hyller klubb og foreldre

LES OGSÅ:
Fitnesskongen Joachim (31): Nei, det er ikke for sent å gjøre noe med sommerkroppen 2017!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse