ANNONSE
Annonse

Frykter døden i krysset

Naboer mener full stopp-skilt kan være en løsning for det livsfarlige veikrysset på Røa. Fra venstre: Oda Brundtland Stolpe, Simen, Chlóe og Nelly Borgoo og Helene Jacobsen. Foto: Jarle Aabø

Et veikryss som brukes av hundrevis av skolebarn på Røa, skaper store bekymringer for mange foreldre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2017 kl 11:47

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BOGSTAD: – Barna har ingen forutsetning for å skjønne at dette er et veldig farlig kryss, sier Chlóe Borgoo, som snart skal sende sin datter Nelly til sin første skoledag.

Akersposten har snakket med naboer i området Linhusveien/Nordengveien. Tilbakemeldingene er samstemte. Høy fart, feilplasserte fartshumper og uoversiktelighet skaper regelmessige nesten-ulykker. Ingen tviler et sekund på at før eller siden kommer døden til å inntreffe.

– Ungene forstår ikke at den svært smale Linhusveien er en slags hovedgate opp til Sørkedalsveien. De presenteres for et helt uvant trafikkbilde på vei til skolen, sier Borgoo, som flyttet med sin familie fra Belgia til Røa for fire år siden.

Full stopp

Ofte er det slik at nye øyne setter fokus på «gamle problemer» som ingen har klart å få gjort noe med. Hun håper ansvarlige myndigheter og ikke minst Bogstad skole nå tar dette krysset på alvor.

– Jeg er ikke ekspert på trafikale utfordringer, men ved å sette opp full stopp-skilt i Linhusveien der den krysser Nordengveien vil dette kanskje skape den tryggheten for skoleveien jeg mener vi som foreldre og barn kan forvente at kommunen og skolen tilrettelegger.

Ingenting gjort

Akersposten vet at en rekke foreldre gjentatte ganger siden Bogstad skole åpnet for 12 år siden har forsøkt å ta dette opp med ulike aktører. Rektor ved Bogstad skole Brynhild Farbrot sier hun ikke er kjent med dette konkrete krysset, men hun ser alvorlig på bekymringen som nå igjen reises.

– Jeg kommer til å ta kontakt med FAUs trafikkomite så snart som mulig og sette meg inn i denne saken. Trygge skoleveier er svært viktig, sier Farbrot.

LES OGSÅ: Derfor er Bogstad skole ledende i Oslo

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse